Hur att klona en systemenhet

November 20

Hur att klona en systemenhet


Kloning systemenheten ser till att allt är inte förlorat om den ursprungliga enheten skadas. Att få in vanan att klona din systemenhet kan spara en hel del problem. Lyckligtvis är det relativt enkelt att klona din systemenhet och alla dina filer på den. Detta innebär att även om en kopia förloras du har en säkerhetskopia. Uppenbarligen på senare tid du klonade din enhet säkrare. Det finns många program för att klona en systemenhet, en populär en är Ghost.

Instruktioner

1 Skaffa och installera en kopia av Norton Ghost programvara. Detta kan antingen köpas på CD-format från en lokal butik eller laddas ner direkt från Norton webbplats. När du har installerat programmet, läsa över instruktionerna så att du vet hur det fungerar.

2 Stäng av datorn och installera ny hårddisk till datorns mediefacket. Du kan lämna den ansluten permanent men det är bäst att ta bort det i slutet av varje överföring. Detta är att se till att både inte misslyckas samtidigt. För att göra detta måste du stänga av datorn igen innan du kopplar kablarna.

3 Starta upp datorn och sedan starta Ghost kloning programvara. Din andra hårddisken ska visas i alternativen på "Ghost" skärm. Välj "Avancerat" klicka sedan på "Clone". Vid nästa meny välja "Nästa".

4 Välj källa genom att klicka på "Disk 1" till vänster. Detta kommer att kopiera hela hårddisken. Med den valda du måste utse en destination. Välj "Disk 2" som ska vara tom. En skärm kan visas om du har brandvägg. Om så är fallet, klicka på "Avbryt" för att fortsätta.

5 Läs igenom de närmaste skärmar, klicka på "Nästa" för att fortsätta. Se till att strömkabeln är ansluten innan du trycker på "Kör nu." Datorn kommer nu att stänga av och genomföra processen. När det startar du kommer att ha en klonad systemdisken.

Tips

  • Ta för vana att klona enheten vid slutet av varje arbetsdag. På så sätt har du alltid en up-to-date kopia av alla dina filer.
  • Om du vill att bara säkerhetskopiera filer i stället för operativsystemet kan du helt enkelt dra och släppa dem på den nya hårddisken.
  • Om du inte är alltför bekant med installation hårdvara, söka professionell hjälp för att installera eller ansluta en extern hårddisk för att inte skada enheten eller datorn.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com