Hur man skapar ett makro i Access för att importera data

September 25

Hur man skapar ett makro i Access för att importera data


Makron är förprogrammerade instruktioner som anges i program. De har möjlighet att utföra uppgifter för användaren automatiskt eller på kommando. MS Access tabeller har makron som utför många funktioner en användare skulle normalt måste utföra manuellt. Dessa inkluderar att öppna nya tabeller och utveckla hyperlänkar, samt att importera data. Du behöver inte ha programmeringskunskaper för att skapa ett makro och Microsoft Access innehåller en makro guide som vägleder dig genom processen steg för steg.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Access-programmet och öppna ett nytt bord.

2 Klicka på fliken på menyraden och bläddra till "Nytt objekt." Välj "Macro" och klicka sedan på "Nytt".

3 Öppna menyn "Action" genom att rulla till och klicka på pilen i "Action" kolumnen. Välj vilken åtgärd Macro är att utföra.

4 Välj ett namn för makro åtgärder och skriver detta namn i informationsfönstret som öppnas. Instruktioner för att tilldela makrokommandon visas i den högra sidan av rutan.

5 Öppna programmet som innehåller data som du vill importera till Access. Markera de rader som du vill kopiera, markera, högerklicka och bläddra till "Kopiera" och klicka.

6 Gå tillbaka till fliken Åtkomst för att klistra in data i makrot. Högerklicka och rulla ned till "Klistra in" för att transportera data.

7 Klicka på "X" på den högra sidan av makro rutan när data har överförts. Klicka på "Ja" för att spara makrot du har skapat.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com