Vad är Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition?

September 14

Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition är en mobil databas lösning som integrerar en lätt motor som kan hantera stationära och mobila applikationer som behöver relationsdatabasåtkomst. SQL Server 2005 Compact Edition är det rätta valet för utvecklare som fokuserar i första hand på att utveckla stationära och mobila applikationer.

Historia

Inledningsvis kallas SQL Server Mobile, SQL Server 2005 Compact skulle kallas SQL Server 2005 Allt Edition, men Microsoft fick mycket feedback som tyder på att namnge det på det sättet kan förvirra kunderna, så SQL Server 2005 Compact Edition valdes istället.

Funktioner

Även om SQL Server 2005 Compact Edition inte har full funktionalitet av en SQL-server, det integrerar en del bra funktioner. Den enda datafil innehåller en hel databas till en enda fil, vilket gör arbetet med databaser mycket enklare. En 128-bitars krypteringssystem är också integrerad, för att hålla alla dina filer.

Integration

SQL Server 2005 Compact Edition fungerar perfekt med Microsoft Visual Studio 2005 och har fullt stöd för .NET Framework. Detta gör det möjligt för utvecklare att snabbt ställa upp och börja arbeta på tillämpningar.

Pålitlighet

SQL Server 2005 Compact Edition är speciellt utformad för att fungera med mobila lösningar, så att "döda batteri" scenario har beaktats. Den innehåller en självläkande funktion som kommer att behålla integriteten av dina databaser i händelse av strömavbrott.

fördelar

SQL Server 2005 Compact Edition är lätt i storlek, och även ljus på resurser, perfekt för användning på system som inte har mycket datorkraft. Dess skalbarhet och modulär konstruktion gör det möjligt att plocka endast de moduler du behöver ytterligare spara på prestanda sidan. I det fall då vid ett tillfälle du behöver fler funktioner kan ytterligare moduler installeras, eller så kan du antingen flytta till en annan version av SQL Server.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com