Vad är Dual Core-processor?

September 16

Vad är Dual Core-processor?


En dual-core processor är en enda integrerad krets med två separata kärnor eller centralenheter. Dual-core processorer ger en betydande prestandaökning över enkärniga processorer med komplexa program och spel --- särskilt med multi-tasking. Applikationer och spel som stödjer dual-core-teknik kommer att gynnas av dubbla kärnor medan endast utför en uppgift; kommer dock äldre program som inte stöder dual-core inte mycket av en ökning, med undantag till förmån för ökad multi-tasking support.

Historia

Den första dual-core processor skapades av IBM 2001. IBM Power 4-processor var avsedd för serverprogram och inte var tillgängliga för hemmabruk. Den första dual-core processor för vanliga hemdatorer var Intel Pentium EE 840. Pentium EE 840 var en del av Extreme Edition och bar en tung prispåslaget. Dual-core processorer har sedan gått igenom många uppgraderingar som har bättre prestanda och sänkta priser.

Betydelse

Införandet av dual-core processorer var ett stort steg i datortekniken. Innan lanseringen av dual-core processorer, har en dubbel-processor dator var mycket ovanligt. Servrar och high-end arbetsstationer var oftast de enda system för att ha dubbla processorer. Typiska datorer har inte erfordras för att inrymma en dual-processor moderkort utrymme. Applikationer och standardversioner av operativsystem inte dra nytta av dubbla processorer eller dual-core processorer fram till införandet av prisvärda dual-core processorer som AMD: s Athlon 64x2 och Intels Core Duo linje.

typer

Medan Intel släppte den första hemma dual-core processorer, var det AMD som tog den tidiga ledningen i dual-core-teknik. Intels första Pentium raden av dual-core processorer överträffade av AMD: s Athlon 64x2. Snabbt efter detta, utvecklade Intel Core Duo-linjen som återstod ledaren tills Intels Core 2 Duo släpptes. Under 2009 har AMD släppt nyare versioner av sina Athlon; dock Intels dual-core Core 2 Duo-processor den högst rankade.

fördelar

Dual-core processorer tillåta varje CPU att göra separata uppgifter eller samarbeta med varandra. Eftersom de två CPU: erna är nära varandra på chipet, släpa tid överföra data fram och tillbaka är kraftigt reducerad i jämförelse med en dubbel-processorsystem, som är den energi som krävs för att göra detta. Dual-core processorer kommer normalt kostar mindre än dubbla processorer, och kommer att ha fler alternativ för moderkort.

Prestanda

I operativsystem som stödjer Thread-Level-Parallel (TLP), kan flera kommandon skickas till processorerna utan fördröjning eller svar tillbaka. Tidigare med single-core processorer, skulle operativsystem skicka ett kommando till processorn och vänta på ett svar innan du skickar nästa kommando. Dual-core processorer kommer att möjliggöra fler kommandon i en tidsram, eftersom det finns två separata processorer som utför beräkningarna. Detta kommer att resultera i ett system för högre prestanda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com