Hur ansluta 3 USB-produkter till 2 USB-portar

September 9

Hur ansluta 3 USB-produkter till 2 USB-portar


Universal Serial Bus, eller USB, ersatt långsamma seriella och parallella portar som finns på äldre datorer, som ett sätt att samverka kringutrustning till en dator. De första USB-portarna lanserades 1996, snabbt följt av version 1.1 som införde en 12Mbit per sekund överföringshastighet. USB v2.0 infördes 2000, och erbjöd en 480 Mbit per sekund överföringshastighet. De flesta datorer kräver en USB-port, så det är lätt att få slut på gratis USB-portar på datorn; men du kan lägga till en USB-hubb för att ansluta extra enheter.

Instruktioner

1 Köp en USB v2.0-hubb från en elektronik eller datorbutik. USB-nav finns i manuella eller motordrivna versioner, med de drivna versioner stöder enheter som behöver drivas från USB-porten. Manuella nav endast fungerar med låg effekt enheter som möss eller tangentbord.

2 Anslut nätadaptern för USB-hubb till ett vägguttag, och anslut änden av strömkabeln från nätadaptern till uttaget på USB-hubb. Detta gäller endast drivna nav, som manuella nav inte använder extern ström.

3 Anslut A-kontakten på USB-ledningen till en ledig USB-port på datorn. Du kan koppla en USB-enhet för att göra detta, sedan ansluta till navet efteråt. A-kontakten är slutet av USB-kabeln som är tunn och platt.

4 Anslut B-kontakt i den andra änden av USB-ledningen i uppströms port på navet. B-kontakten är kvadratiskt med svagt sluttande sidorna på toppen. Beroende på vilken typ av navet, kan Windows meddelar att navet har anslutits. Generellt behöver du inte installera drivrutiner, eftersom de vanligen ingår i Windows.

5 Anslut extra USB-enheter i downstream-portar på USB-hubb. De flesta USB-hubbar ger en extra fyra USB-portar, men vissa knutpunkter ge fler portar. Windows bör automatiskt identifiera varje USB-enhet som du ansluter den till navet, och beter sig som om enheten är ansluten direkt till datorn.

Tips

  • Kontrollera att navet är USB v2.0 för att möjliggöra höghastighets USB-enheter att arbeta till sin fulla potential.
  • Du kan seriekoppla ett antal knutpunkter tillsammans för att ge extra USB-portar - upp till maximalt 127 portar per styrenhet.
  • Använd hög effekt USB-enheter endast med en hubb, eftersom de kanske inte fungerar korrekt på en hubb utan strömförsörjning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com