Hur man gör en sidfot annorlunda på varje sida

July 23

En sidfot visar upprepad information längst ner på varje sida, så att du inte behöver skriva in det. Den tillämpas i ett separat avsnitt som inte stör med den återstående dokument. Ibland kan du behöva visa en annan sidfot på varje sida eller på med udda eller jämna sidor, kanske för att starta sidnumrering. Du kan ange hur sidfot visas i en ordbehandlare, t.ex. Microsoft Word, Wordperfect eller Openoffice Writer.

Instruktioner

Microsoft Word

1 Placera markören efter den sista raden i innehåll på första sidan.

2 Klicka på "Sidlayout" -fliken. Välj "Raster" och "Nästa sida" i "Utskriftsformat" grupp. Upprepa detta steg för de återstående sidorna där olika sidfötter kommer att gå.

3 Gå till första sidan.

4 Klicka på "Infoga" -fliken och välj "sidfot" från "Sidhuvud och sidfot" grupp. Välj den typ av sidfoten som du vill lägga till. Upprepa detta steg för andra sidor.

5 Klicka på "Design" -fliken under "Sidhuvud och sidfot Verktyg". Klicka på "Nästa" i "Navigation" grupp. Du kommer automatiskt att hoppa till sidfoten på nästa sida.

6 Klicka på "Länk till föregående" i "Navigation" grupp att ta bort länken mellan sidfot. Välj "Infoga" och "sidfot" och välja vilka sidfot du vill använda här.

7 Klicka på "Stäng sidhuvud och sidfot" knappen under "Design" -fliken.

Wordperfect

8 Gå till första sidan där sidfoten går.

9 Klicka på "Visa" och "Sidhuvud / sidfot." Klicka på "sidfot A" i "Sidhuvud / sidfot" i dialogrutan och klicka på "Skapa".

10 Skriv in din sidfot och klicka på "Stäng" i verktygsfältet.

11 Gå till nästa sida där de olika sidfoten går. Klicka på "Format" och "Sidhuvud / sidfot" att återuppta "Sidhuvud / sidfot" i dialogrutan och klicka på "Avbryt".

12 Återuppta "Sidhuvud / sidfot" i dialogrutan. Välj "sidfot A" och klicka på "Skapa" och skriv i sidfoten information som du vill använda till den sidan.

Openoffice Writer

13 Placera markören i slutet av den första sidan där du vill lägga till en sidfot.

14 Klicka på "Format" och "Manual Break" från menyn för att infoga en sidbrytning. Klicka på "Sidbrytning" i "Infoga Break" dialogrutan. Välj "[Standard]" från "Style" listrutan och klicka på "OK".

15 Gå till slutet av andra sidor som kommer att innehålla olika sidfötter och infoga en sidbrytning.

16 Gå till första sidan. Klicka på "Infoga", "sidfot" och "Default" för att infoga en sidfot. Rulla till sidfoten längst ned på första sidan och skriv in ditt innehåll.

17 Klicka på "Format" och "sida" för att öppna "Page Style" dialogruta. Välj "sidfot" -fliken och avmarkera "Samma innehåll höger / vänster." Klicka på "OK."

18 Rulla till sidfoten längst ned på de återstående sidorna, ta bort sidfoten och lägg i den specifika sidfoten till den sidan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com