Hur vill kolla en Mac SMART Status

December 22

Hur vill kolla en Mac SMART status. Self-monitoring analys och rapportering teknik (SMART) är inbyggd i din Mac hårddisk för att ständigt övervaka dess tillstånd. Det är väldigt lätt att kontrollera en Mac SMART status att vara säker på din hårddisk är vid god hälsa.

Instruktioner

Kontrollera en Mac SMART Status

1 Logga in på administratörskonto på din Mac. Öppna mappen "Program" och sedan gå in i mappen "Utilities".

2 Öppna skivprogrammet. Välj antingen produktnamnet (t.ex. 76,6 GB Hitachi HD) eller namnet på din hårddisk från listan över tillgängliga skivor.

3 Klicka på "Info" -knappen eller tryck på "Command" och "I" nycklar när enheten är markerad. Båda dessa kommandon kommer att öppna ett nytt fönster med mer information om din hårddisk. Läs Mac SMART status i det här fönstret.

4 Stäng och avsluta Disc Utility utan att oroa dig om din kontroll av Mac SMART status "verifieras." Om statusen är "misslyckas", då hårddisken gör sig redo att dö och du måste vidta åtgärder för att säkerhetskopiera och ersätta enheten så snart som möjligt.

5 Avyttra någon misslyckad hårddisk ordentligt. Du kan inte kasta en enhet i din allmänna hus papperskorgen. Kontakta din lokala dumpa eller Apple Store för att ta reda på var du kan skicka eller lämna enheten för bortskaffande och återvinning.

6 Överväga att installera programvara för att kontrollera SMART status för enheten för dig. Det finns några olika gratis program som kontrollerar status automatiskt, såsom SMARTReporter (se Resurser nedan). Det ideala programmet kommer att skicka ett e-post eller göra ett fönster när en enhet börjar att misslyckas.

Tips

  • Du bör vänja sig vid att kontrollera SMART status för Mac några månaders mellanrum. De flesta hårddiskar kommer att pågå i fyra till fem år utan några problem.
  • Skivverktyg kanske inte kan kontrollera SMART status av en extern enhet.
  • Du kan behöva använda en annan än skivverktyget för att kontrollera SMART status för en enhet program om du kör Mac OS 10.2 eller tidigare.
  • Undvik att stänga av datorn om SMART status är "misslyckas." Du kanske inte kan få datorn att köras igen beroende på hur nära enheten är att misslyckas. Det finns inget sätt att tala om hur mycket längre enheten kommer att pågå.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com