Hur berätta om datorer är PS / 2 eller USB

April 24

Hur berätta om datorer är PS / 2 eller USB


PS / 2 (Personal 2 System) och USB (Universal Serial Bus) är olika typer av datorportar. De kan användas för att ansluta olika enheter som tangentbord, möss eller externa lagringsenheter uppgifter, för att nämna några. Det är ganska enkelt att avgöra om en dator är PS / 2 eller USB. Dessa dagar många datorer har båda portarna, men PS / 2 fasas ut till förmån för USB som det är bättre för dataöverföring och kan också ge ström till en enhet från datorn.

Instruktioner

1 Hur berätta om datorer är PS / 2 eller USB

PS / 2 är en äldre stil port som håller på att avvecklas.

Leta upp datorportar på baksidan eller sidan av enheten. Slå av strömmen och koppla ur strömkabeln. Vänd enheten runt och titta på baksidan och du kommer att se ett antal portar och uttag. Titta längs sidan av enheten och på baksidan under skärmen gångjärn om du använder en bärbar dator, bör portarna placeras där. Följ kablarna från musen och tangentbordet för att se vilka portar de är anslutna till.

2 Leta efter en runda port - som kommer att vara PS / 2-ingången. Kontrollera kontakten på slutet av musen eller tangentbordet; om den runda (färgad grön för mus och lila för tangentbord), kommer detta att passa in i en PS / 2-port. Dra en av dem ut och kontrollera att porten har sex hål i en hästskoform runt en enda fyrkantigt hål i mitten. 3 Hur berätta om datorer är PS / 2 eller USB

USB-kontakterna är försedda med USB-symbolen.

Leta efter en platt, rektangulär port - detta kommer att vara en USB-port. Dra ut en av USB-kablar och kontrollera att USB-symbolen på det. Titta in i hamnen och du kommer att se att hälften av hålet tas upp av en plastbit med metallkontakterna ovanpå det. Dessa motsvarar de på kontakten som du tog bort.

Tips

  • Du kanske upptäcker att din dator har båda typerna av hamnen. Om du har en mus eller tangentbord som endast kommer att passa in i en PS / 2 eller USB-port, kan du köpa en adapter så att den kommer att gå in heller. USB-portar och USB2-portar, eftersom de flesta är numera, överföra data mycket snabbare och ger ström.
  • Stäng alltid av strömmen och koppla ur strömkabeln när vidröra portar på en dator för att förhindra elektriska stötar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com