Hur man tar bort en domän lösenord i XP Pro

March 4

En dator med Windows XP som är en del av en domän innehåller två lösenord. Domänen lösenord används för att ansluta till nätverket. En lokal lösenord används för att logga in på maskinen utan att ansluta till nätverket. Båda lösenorden avlägsnas på samma sätt.

Instruktioner

1 Tryck på Ctrl, Alt och Delete på samma gång. Detta öppnar en Windows XP dialog skärm med flera alternativ, inklusive en knapp för att ändra lösenordet.

2 Se till att datorn är inloggad i domänen. Kontrollerat detta genom att titta på avsnittet "Inloggningsinformation". I det här avsnittet visar den första raden den användare som är inloggad i datorn. Formatet för informationen är "<domän> \ <användarnamn>". Om domänen inte visas, logga ut och logga in med en gång domänen användarnamn.

3 Klicka på knappen "Ändra lösenord". En skärm öppnas som frågar efter det gamla lösenordet och ber dig ett nytt lösenord.

4 Ange det gamla lösenordet och lämna det nya lösenordet tomt. Detta tar bort domän lösenord, och du kommer att kunna få tillgång till domänen med ett tomt lösenord.

5 Klicka på "OK" och starta om maskinen. Du kan nu logga in på domänen med inget lösenord anges.

Tips

  • Vissa nätverksadministratörer kräver ett lösenord för domänen. Om denna begränsning är inställd, kan du inte ta bort domän lösenord.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com