Hur man bearbeta en kryssruta med PHP

April 5

Du kan använda PHP för att bearbeta värdet av en kryssruta efter att den har klickat eller inte i ett HTML-formulär. Detta är användbart när du vill låta din webbsida besökaren välja ett eller flera alternativ från en lista eller svara ja / nej typ av frågor. Om en kryssruta klickar på dess värde ligger i "$ _POST" array, som sänds till den webbsida som bearbetar det inlämnade formulär.

Instruktioner

1 Öppna HTML-filen som du vill använda en kryssruta form. Använd en textredigerare som Windows Anteckningar.

2 Skapa ett HTML-formulär med en ingång typ av "kryssrutan". Inkludera en "Skicka" för användaren att klicka efter att hon har gjort sitt val. Till exempel "<form action =" mypage.php "method =" post "> texten i fråga <input type =" kryssrutan "name =" myVariable "value =" Ja "/> <input type =" submit "name = värde "myform" = "Skicka" /> </ form> "lagrar rutan status i" myVariable "variabel och omdirigerar användaren till webbsidan" mypage.php "när knappen" Skicka "klickas.

3 Spara och stäng HTML-filen.

4 Öppna PHP-fil.

5 Process kryssrutan genom att använda "isset" funktion för att kontrollera om ett värde för kryssrutan sattes i "$ _POST" array. Om kryssrutan klickade, då formen rörliga kommer att ha ett värde som är lika med vad "value =" sattes i formuläret. Om kryssrutan var därhän, då variabeln inte ställas in och "isset" kommer return false. "<? Php if (isset ($ _ POST [ 'myVariable'])) {$ myvalue = $ _POST [ 'myVariable'];} else {$ myvalue =" kryssrutan inte markerad ";}?>" Till exempel,.

6 Spara PHP-fil.

Tips

  • PHP-kod måste finnas inom "<? Php" och "?>" Taggar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com