Hur man har bara en Sidpanelen på din Wordpress webbplats

September 21

Hur man har bara en Sidpanelen på din Wordpress webbplats


Wordpress platser inkluderar i allmänhet ett innehåll område och en eller flera sidofält. Eftersom kategori och andra navigeringslänkar placeras vanligen på sidofältet, ger detta användare att bläddra bland olika områden på webbplatsen från någon post eller sida. Emellertid kan webbplatsens ägare önskar att visa vissa delar av webbplatsen med endast sidofältet, och inte innehållsområdet, till exempel att göra en innehåll eller indexsida för webbplatsen. Detta är helt enkelt en fråga om att ta bort innehållskoden från relevanta sida.

Instruktioner

1 Logga in på din Wordpress-konto. Du kommer att ha tillgång till webbplatsens HTML-källkoden för att slutföra denna process. Klicka på "utseende" från den vänstra menyraden och klicka sedan på "Editor."

2 Leta reda på filen på höger meny som du vill visa endast sidofältet. Detta kan vara huvudsidan, enstaka inlägg, sidor, eller en egen post mall. Klicka på filen för att ta upp det i den centrala redigeringsområdet.

3 Titta på koden som visas. Du måste ta bort de delar som hör till innehållet del av webbplatsen. Innan du ändrar, kopiera och klistra in hela filen i en textredigerare och spara den på hårddisken. På så sätt kan du återställa den gamla versionen om du gör ett misstag.

4 Leta efter avsnittet som visar innehållet. Det kommer vanligtvis att innehålla den Wordpress "loop", som innehåller koden <php if (have_posts ()):??>. Du måste ta bort <div> behållare som denna slinga är i. I de flesta Wordpress teman är detta hjälpsamt märkt <div id = "content">. När du hittar det, hitta den avslutande </ div> tag för behållaren. Detta är lite knepigt, eftersom vissa <div> behållare kan vara inne i innehållet en. För varje <div> tagga dig hitta, kommer det att finnas en avslutande </ div> tagg. Håll radera dessa behållare tills du är kvar med en som hör till innehållsdelen.

5 Klicka på "Uppdatera File" under huvudredigeringsområdet, sedan gå till den aktuella sidan på din webbplats för att se till att det har fungerat korrekt. Om något innehåll fortfarande visas (till exempel, kommentarer, eller tagglistor), har du ännu inte funnit den avslutande </ div> tagg för innehållsområdet. Upprepa steg 4 tills du hittar det.

Tips

  • Om du har svårt att redigera HTML-kod, söka råd från någon med erfarenhet inom detta område.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com