Hur kan vi minska Foto Bilder

May 10

Hur kan vi minska Foto Bilder


Fotostorlekar kan vara ganska stora, särskilt om bilderna är tagna vid maximal upplösning på en modern kamera. Stora bilder kan vara svårt att sända via e-post eller använda dem på en webbplats. De tar också upp mer utrymme i ditt arkiv än lägre upplösning. Om du inte kräver bildupplösningen att vara så stor, överväga ändra storlek på dem. Windows 7: s Paint kan göra det åt dig utan behov av extra programvara.

Instruktioner

1 Öppna Paint genom att klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör" och sedan "Paint".

2 Tryck på "Ctrl" och "O" samtidigt för att öppna "Öppna" i dialogrutan. Navigera till det foto du vill ändra storlek på och dubbelklicka på den. Detta kommer att öppna den i Paint.

3 Klicka på "Ändra storlek" i avsnittet "Bild" på fliken "Hem".

4 Kontrollera att det finns en markering av "Behåll bildförhållande." Om det inte finns, klicka på rutan för att kolla upp det. Klicka på cirkeln bredvid "Procent" och ange ett värde som är lägre än 100 i något av de områden av "horisontell" eller "vertikal". Numret du anger är en procentandel av den ursprungliga storleken. Skriva "25" skulle minska fotostorleken till 25 procent av den ursprungliga storleken, vilket minskar en pixel 2000 2000 bild till en 500 med 500 pixlar, till exempel. Du kan också klicka på cirkeln bredvid "pixlar" och ange absoluta värden i något av fälten, såsom in "500" bredvid "horisontell" för att konvertera båda dimensionerna. Klicka på "OK" för att minska storleken.

5 Tryck på "Ctrl" och "S" samtidigt för att spara filen. Detta kommer att skriva över den ursprungliga filen. Om du vill spara det som ett annat namn, klicka på den blå dokumentikonen, som ligger på det övre högra hörnet på skärmen ovanför "Klistra in" och klicka på "Spara som". Ange ett nytt namn och tryck på "Enter" för att spara den ändrade bilden samtidigt som den ursprungliga.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com