5 enkla sätt att få ut mer av Google Analytics

January 27

5 enkla sätt att få ut mer av Google Analytics


Google Analytics är ett gratis program som erbjuds av Google som visar trafik till din webbplats, så att du kan analysera användare, effektivitet marknadsföring och sökmotoroptimering kampanjer och andra data för att se till att du maximerar upptäckbarheten, användbarhet och attraktionskraft din webbplats besökare. Ett antal funktioner är omedelbart tillgängliga när du registrerar dig för Google Analytics. När du är bekant med instrumentpanelen, kan du använda dessa fem enkla tekniker för att få ut mesta möjliga trafikuppgifter.

skräddarsy instrumentpanel

Instrumentbrädan du ser när du först logga in på Google Analytics är inte instrumentbrädan du har fastnat med. Du kan anpassa din instrumentbrädan så som presenterar och rapporterar mest användbara för dig och din webbplats är synliga. För att bli av onödiga funktioner, klicka på den lilla "x" i det högra hörnet av rutan och att funktionen kommer inte längre att visas på instrumentpanelen. Att lägga till funktioner och rapporter, öppna funktionen eller rapportera och klicka på knappen "Lägg till på instrumentpanelen" längst upp eller längst ned på sidan. För att beställa komponenter på instrumentbrädan så att ofta använda funktioner är på toppen eller grupperas tillsammans, dra och släppa komponenter i deras önskat område med hjälp av musen.

Ställ in varningar

Varningar kan text eller e-post när en viss uppsättning parametrar nås, håller dig informerad om din webbplats trafik även när du är borta från datorn. Till exempel kan du ställa in en anpassad varning så att du vet när ett antal unika besökare har besökt din webbplats. Öppna fliken Intelligence från instrumentpanelen och anpassa varningar som lämpar sig för dina behov.

Köra anpassade rapporter

Google Analytics är utrustad med en uppsättning grundläggande, allmänna rapporter som du kan köra för att ta reda på om trafiken på din webbplats; men du kan också skapa en anpassad rapport som borrar ner till data som du behöver. Till exempel kan du skapa en anpassad rapport som visar hur lång tid användare spenderar på en specifik uppsättning av sidor, eller hur många nya, unika besökare klickar på en viss funktion, såsom ett blogginlägg.

Segment dina användare

En av de avancerade funktionerna i Google Analytics kan du separera olika typer av trafik i segment med hjälp av Avancerad segmentering. Ansökan kommer med fördefinierade segment som gör att du kan titta på trafik som skickas från betald sökning annonser eller återkommande besökare. Du kan lägga på ytterligare segment som är användbara för din webbplats, såsom besökare per sökord eller kampanj, och kombinera segment för att få andra perspektiv om trafik till din webbplats. Avancerad segmentering finns på fliken Intelligence på instrumentpanelen.

Gräv djupare

Använd Googles egna utbildningsresurser för att lära sig att helt anpassa Google Analytics för din webbplats. Google erbjuder gratis online kurser om genomförandet och analys av data genom sin Google Analytics webbplats. Kursen är själv tempo och levereras via strömmande video. Du kan välja att bara ta de avsnitt som är mest relevanta för dig eller fylla hela uppsättningen av ämnen. I slutet av kursen kan du välja att ta en officiell certifieringsprov för en liten avgift.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com