Säkerhet och ergonomiska problem med CRT-skärmar

February 12

Säkerhet och ergonomiska problem med CRT-skärmar


CRT står för katodstrålerör. CRT-skärmar arbete med hjälp av en elektronkanon för att bombardera en skärm med elektroner, vilket gör att skärmen för att skapa bilder. LCD-skärmar har ersatt CRT-skärmar i många datorapplikationer.

skärm flimmer

Många CRT-skärmar har ganska låga uppdateringsfrekvens. Uppdateringsfrekvensen är det antal gånger per sekund som bilden på skärmen ändras. Vid uppdateringsfrekvenser på mindre än 50 uppdateras per sekund, kan vissa människor upplever en "flimmer" i bilden på en CRT-skärm, och detta kan leda till huvudvärk och irritation.

Hållning

Som med alla dator bildskärmar, hur användaren sitter när du använder datorn har en stor effekt på personlig komfort och kan påverka långsiktiga fysiska hälsa. Det bästa sättet att säkerställa en god ergonomi i att använda en dator är att använda en ergonomisk arbetsstol, att armarna kan komma åt tangentbordet medan överarmarna förbli horisontell, och se till att CRT-skärm är direkt framför ansiktet så att du gör inte flytta på huvudet för att se det.

Implosion

Ur säkerhets-, är det största problemet med CRT-skärmar att det inre av katodstråleröret är vid lågt tryck. Om skärmen sprickor kommer CRT implodera, spridning glassplitter. Av denna anledning bör du se till att CRT-skärmar är inte hit medan de flyttas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com