Hur man tar bort sökfält artiklar i Firefox

April 29

Hur man tar bort sökfält artiklar i Firefox


I webbläsaren Firefox är sökfältet som ligger längst upp till höger kanten av programmets fönster. Funktionen gör det möjligt för en användare att skriva in sökobjekt direkt i rutan, och navigeras till resultatsidan för populära sökmotorer som Google och Yahoo Som standard Firefox lagrar alla sökfält poster och använder historien för att föreslå liknande villkor för efterföljande sökning försök. Till exempel om du någonsin skrivit i "Shampoo" i sökfältet, kommer den att visa den tid som ett förslag så snart du skriver in "S." Du kan ta bort sökfältet historia från programmets menyn "Verktyg", för att radera alla sökobjekt från sitt minne.

Instruktioner

1 Starta Firefox. Från menyraden, klicka på menyn "Verktyg", och rulla ned till "Rensa ut tidigare historik" och klicka på den. En dialogruta visas i mitten av skärmen med rubriken "Rensa ut tidigare historik." Menyraden är längst upp till höger i webbläsarens gränssnitt; det första objektet i baren är "File" och den sista är "Hjälp". Menyn "Verktyg" är den näst sista.

2 Välj vilka objekt att radera. Från "Rensa ut tidigare historik" i dialogrutan sätta en bock i rutan intill texten "Form & sökhistorik." Klicka på rutan för att kolla upp det. Klicka inte om lådan har redan en bock. Det här alternativet raderar alla sökobjekt skrivs i sökfältet, och all information från webbläsarens Form Komplettera automatiskt funktionen.

3 Ta bort markeringar för de objekt du inte vill rensa historiken för. I "Rensa ut tidigare historik" dialogrutan andra poster med "Form & sökhistorik" är "Bläddring & ladda ner historia", "Cookies", "Cache" och "Aktiva inloggningar." Om någon av dessa andra objekt kontrolleras, kommer webbläsaren att radera all historia i samband med varje objekt. Ange vilka objekt "historier att behålla genom att kryssa lämpliga rutor.

4 Välj tidsintervallet. Firefox kan du radera webbläsarens historia baserad på användningsperioden. Du kan välja "Senaste Hour", "sista två timmarna" "sista fyra timmarna", "Idag" och "Allt". Det sista alternativet tar bort all historik. Om du vill ta bort alla poster från sökfältet, bläddra ner till alternativet märkt "Allt" i "Rensa ut tidigare historik" i dialogrutan och klicka på den. Ett varningsmeddelande visas som meddelar att du är på väg att ta bort all historia, och att åtgärden inte kan göras ogjort. Klicka på "Rensa nu." Vänta tills programmet för att radera alla sökobjekt skrivs in i sökfältet.

5 Stäng programmet efter sökfältet historia rensas och starta den igen. Kontrollera att alla sökobjekt har raderats från minnet. Börja skriva i en sikt, Om sökfältet inte visar några förslag, har sin historia raderats.

Tips

  • Du kan konfigurera Firefox sekretessinställningar så att webbläsaren inte lagrar någon historia för en viss session. Aktivera funktionen genom att klicka på "Verktyg" och sedan "Starta privat surfning."
  • Var försiktig med att ta bort cookies och cache. Radera historia för dessa poster kan bromsa sidan laddas för vissa webbplatser.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com