Hur man ansluter ett LAN-nätverk

August 26

Hur man ansluter ett LAN-nätverk


Ett LAN är ett lokalt nätverk av datorer som alla är anslutna till varandra. Till skillnad från en WLAN, som använder trådlös teknik för att ansluta datorer, lokala nätverk använder en serie av Ethernet-kablar och en router. Om du vill ansluta datorn till en närliggande LAN för nätverk eller Internet ändamål, måste du använda en Ethernet-kabel för att ansluta maskinen till routern.

Instruktioner

1 Kontrollera att det finns en fri ingång på baksidan av LAN: s router. Ett LAN stöder endast ett begränsat antal anslutningar, så om det inte finns någon fri ingång på baksidan av routern du inte kommer att kunna ansluta datorn till LAN. Om en fri ingång är tillgänglig fortsätter du till steg 2.

2 Anslut Ethernet-kabeln till datorn. Datorer har vanligtvis åtminstone en Ethernet-utgång. De är belägna på baksidan av datorns hölje för stationära datorer eller på en av sidorna för bärbara datorer.

3 Sätt Ethernet-kabeln till den fria ingången på baksidan av LAN-router. När den är ansluten, kommer datorn automatiskt ansluts till nätverket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com