Hur att starta en dator och radera allt

May 24

Det finns en mängd orsaker till varför du kan behöva radera allt på datorn, till exempel om du säljer den till någon annan eller om du har blivit smittad av skadlig kod. Innan du tar det här alternativet är det viktigt att du har en säkerhetskopia av allt på hårddisken. Detta inkluderar filer, siffror licensiering, e-post, bilder, musikfiler, etc. När du har slutfört stegen nedan, kommer du inte att kunna återställa dem. Se också till att du har back-up skivor för de drivrutiner som följde med datorn. Även om dessa ofta kan laddas ner via Internet, vissa drivrutiner måste installeras innan datorn kan ansluta till Internet.

Instruktioner

Hur man raderar hårddisken och installera om Windows 2000, XP eller Vista

1 Säkerhetskopiera något på din hårddisk som du vill spara. Detta är viktigt eftersom när du har slutfört dessa steg kommer du inte att kunna återställa informationen.

2 Sätt in Windows CD eller DVD och starta om datorn.

3 När din dator startar, leta efter en prompt som ber dig att trycka på en tangent för att starta CD-skivan. Hit valfri tangent på tangentbordet.

4 Tryck på "Enter" när inställningsmenyn visas.

5 Läs avtalet Windows licensiering. Hit "F8" för att gå med på det. Om F8 inte fungerar, se om ditt tangentbord har en "F Lock" -tangenten. Tryck på den och försök igen.

6 När du uppmanas klicka på "Esc" för att installera en ny kopia av Windows.

7 När partitionen menyn visas, måste du ta bort den befintliga partitionen. Markera den enhet som du vill (vanligtvis C: enheten eller enheten med det största utrymmet). Tryck sedan på "D" och sedan "Enter" följt av "L" och "Enter". Vid något tillfälle, kan det fråga dig om du är säker. Hit "C" för att fortsätta. Detta raderar hårddisken.

8 Välj opartitionerat utrymmet (den enhet du valde i steg 7). Tryck på "C" och "Enter". Upprepa för att fortsätta installera programvaran.

9 Välj vilket system enheten kommer att använda. Om du har fått i uppdrag på olika sätt, kommer du vill välja "NTFS".

10 Eftersom Windows installerar, följ installationsguiden. Denna process kan ta mer än en timme.

Tips

  • Kontrollera att du har de tekniska stödkontaktnummer för Microsoft och datortillverkaren innan du börjar. Se länkar i Resources.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com