Hur man använder Winfax

July 12

WinFax är ett program för Windows utformat så att du kan skicka och ta emot fax med hjälp av datorn, telefonlinje och modem. En gång installerat, alternativet skicka ett foto dokument eller som ett fax kommer att finnas tillgänglig genom att välja WinFax från rullgardins val av skrivare i alla program. WinFax kan köpas i antingen en grundläggande eller en Pro Edition; grund utgåvan är i allmänhet bra för hemmabruk.

Instruktioner

1 Installera WinFax på datorn från antingen en skiva eller en nedladdad körbar fil. Följ instruktionerna på skärmen tills fönstret säger programmet är installerat. Starta om datorn.

2 Klicka på konfigurationsikonen WinFax på skrivbordet efter att datorn har startats om. Ett fönster kommer att be dig att identifiera din dator namn och be om ditt faxnummer och telefonnummer. Dessa siffror kan vara densamma om du bara har en telefonlinje till ditt hem. Starta om datorn igen för att ändringarna ska träda i kraft och för föraren fax till fullo installera.

3 Klicka på ikonen WinFax på skrivbordet för att öppna meddelandecentralen. Om du måste ange telefonkort information eller konfigurera modemet eller andra alternativ, klicka på "Verktyg" och sedan "inställningsprogrammet". Klicka på alla nödvändiga alternativ i fönstret som dyker upp för att ändra eller lägga till information.

4 Avsluta programmet när det är inställd på att dina personliga preferenser.

5 Öppna alla dokument som du vill faxa. Klicka på "Print" alternativet på Arkiv-menyn. Klicka på pilen i listrutan bredvid standardskrivare val. Du kommer att se alternativ för WinFax; markera Winfax. Kontrollera att skärmen säger att dokumentet skrivs ut till WinFax och klicka på "OK".

6 Fyll i nödvändig information när WinFax skärmen dyker upp. Den kommer att fråga vem du vill skicka faxet till, telefonnummer, företagsnamn och föremål för faxet. WinFax kommer att skapa försättsbladet för dig från den information du lämnar.

7 Klicka på "Skicka" ikonen i aktivitetsfältet när allt fylls ut. Detta är precis som att skicka ett mail, det bara skickar dokument till en annan faxmaskin istället.

8 Ta emot fax genom att starta Winfax programmet genom att klicka på ikonen på skrivbordet eller låta programmet för att börja vid uppstart och fortsätter att vara aktiva i aktivitetsfältet.

Tips

  • Alltid komma ihåg att ha telefonlinjen är ansluten till modemet innan du försöker skicka fax.
  • Det finns ett antal funktioner i pro upplagan av WinFax, såsom att skicka fax via e-post, som inte finns i den grundläggande versionen.
  • Om du skickar eller tar emot fax endast sporadiskt, är det bäst att börja Winfax endast när det behövs. Eftersom programmet tar systemresurser, speciellt minne, kör det endast när det behövs sparar resurser för andra program.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com