Dreamweaver Shockwave Tutorial

July 10

Dreamweaver Shockwave Tutorial


Dreamweaver kan bädda Flash Player SWF-filmfiler, som ibland kallas Shockwave (Shockwave döptes Flash flera år sedan), direkt i webbsidor. När du bädda in SWF skapar Dreamweaver automatiskt den nödvändiga HTML-kod för att spela upp filmen, tillsammans med ett skript som kontrollerar användarens Flash Player version. Om användarens Flash Player är för gammal för att spela upp filmen, visar skriptet en pop-up länk till den senaste versionen.

Förbereda SWF i Flash

I de flesta fall, du designar i Flash för att bädda in Dreamweaver webbsidor precis som du skulle någon annan Flash-fil. Men om du vill ge användaren med uppspelningskontroller (Play, pausa, spola tillbaka och volymknappar), måste du skapa dem i själva filmen. Dreamweaver kan inte skapa dessa kontroller. Om du inte vill att kontrollerna bör du ställa in filmen att spelas upp automatiskt med Flash: s publiceringsinställningar. Du kan också tala om Flash om att "loop" (spela om och om igen) filmen i dialogrutan Publiceringsinställningar.

Bädda in SWF i Dreamweaver

Den vanligaste orsaken filmer inte spela över Internet är dåliga webbadresser, eller sökvägar. Det är oftast en bra idé att placera din SWF-fil i samma katalog som webbsidan där de ska spela - innan du bädda in dem i Dreamweaver filen. Om din webbplats har flera filmer, att hålla ordning, lägg dem i en underkatalog av webbplatsens rot. De flesta designers namn denna underkatalog "Flash". För att importera filmen i din Dreamweaver sida, placera markören på sidan där du vill att filmen ska spela, och sedan in filmen (Klicka på menyn "Infoga", välj "Media, och välj sedan" SWF "(eller" Flash "beroende på vilken version av Dreamweaver). Du kan ändra bildens storlek och inriktning av filmen på sidan med alternativen i panelen Egenskaper.

Testa din inbäddad film

Du kan se filmen spelar på sidan genom att klicka på "Play" -knappen i panelen Egenskaper. För att se till att filmen spelas upp ordentligt över Internet, spara filmen till fjärrwebbservern. Dreamweaver uppmanar dig, frågar om du vill ladda upp externa filer. Klicka på "Ja" för att ladda upp SWF-filen. Ladda upp filerna med denna metod upprätthåller URL vägar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com