Krav på Gainward GeForce FX 5200

March 9

GeForce FX 5200-serien är den femte generationen av grafikkort för datorn. Kortet, som NVIDIA, har förbättrad anti-aliasing tekniker över sina föregångare och är också en av de första NVIDIA-kort som använder sig av standarden Microsoft DirectX 9. Prestandamässigt var FX 5200 utbud som syftar till den nedre änden av spelmarknaden och ersattes av MX440-serien. NVIDIA utlicensierat användningen av sin teknik till andra hårdvarutillverkare, såsom Gainward, som designade sin egen version av FX 5200.

AGP / PCI-kortplats

Beroende på vilken modell av Gainward GeForce FX 5200 du äger, behöver du antingen en accelererad grafikport eller Peripheral Component Interface-uttaget på moderkortet. AGP-kortplatsen är en brun slits medan PCI-platser är oftast vita. Se ditt moderkort manual och bruksanvisningen för din Gainward kort för att se om du uppfyller detta krav. Alltid gå för AGP-version av kortet om ditt moderkort stödjer - den har en mycket bättre prestanda än PCI version.

Operativ system

Den Gainward Geforce FX 5200 raden av kort utnyttja Microsoft Direct X 9 programvara, så ett Windows-operativsystem som stöder detta krävs. Medan kortet kommer att arbeta med system som arbetar på Windows 98 Second Edition eller högre, är det rekommenderat att använda åtminstone Windows XP med senaste Service Pack för bästa prestanda och kompatibilitet.

Kraftbehov

Eftersom Gainward Geforce FX 5200 är inte en high-end grafikkort, behöver den inte en top-of-the-line nätaggregat, men du kommer att vilja åtminstone ett 300W modell med molex-kontakter - de strömkontakter med röd, gul och svart ledningar. En hel del av Gainward GeForce FX 5200-kort använder passiv kylning som kylare, men några av de mer avancerade modeller har fans som kan kräva samband med en molex strömkabel.

Minne

Den minsta minnessystemkraven för Gainward FX 5200, som anges av instruktionsboken, är 64 MB, men det rekommenderas att åtminstone 128 MB eller högre vara närvarande. Beroende på vilket operativsystem du kör, kommer en hel del RAM tas upp av systemprocesser, vilket lämnar mindre tillgängligt för kortet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com