Hur du formaterar C-enheten på en Gateway-dator

March 22

Hur du formaterar C-enheten på en Gateway-dator


Formatera en hårddisk utplånar all information på enheten. Fördelen med att formatera en hårddisk är att användaren kan börja om från början med ett nytt operativsystem. Vissa användare väljer att formatera en hårddisk för att förbättra prestanda eller ta bort ett virus. För en Gateway-dator, är processen densamma. Så länge du har en bootbar CD eller DVD (Windows installations-CD eller DVD diskett är startbar), kan du formatera en hårddisk med DOS-system.

Instruktioner

1 Sätt in Windows CD-ROM eller DVD diskett. Du kan också sätta in en startdiskett. Varje typ av startdiskett kommer du till en DOS-prompt.

2 Starta om datorn efter den startbara CD eller DVD är insatt i enheten. Det kan ta några minuter för datorn att starta.

3 Tryck på "Esc" om du använder Windows installations-CD eller DVD den. Du kommer till en DOS-prompt. Om du använder en vanlig startdiskett du direkt startat till DOS-prompten.

4 Skriv "format c: / s" i DOS-prompten. kommandot format formaterar Gateway dator. Den "/ s" byta kopierar systemfiler, så att du har möjlighet att starta disken till DOS.

5 Vänta några minuter tills processen formatet är klar. När den är klar, du har formaterat Gateway-enheten. Om du använder Windows-CD eller DVD-installationsdisketten, kan du installera operativsystemet efter formatering av enheten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com