Hur konvertera Truetype-teckensnitt

May 23

Hur konvertera Truetype-teckensnitt


Dator typsnitt lagras med hjälp av olika format. De vanligaste är Truetype (ttf), som skapats av Apple-datorer, men allmänt används, och Opentype (.otf), som skapats av Adobe och Microsoft men också används i stor utsträckning. Konvertera ett teckensnitt mellan format är användbart för att göra ett typsnitt som finns på en maskin med begränsat stöd för typsnitt. Programvaran är tillgänglig på Internet för att konvertera typsnitt, men inte gratis. Demoversioner finns att testa de flesta produkter.

Instruktioner

1 Gå till webbsidan Font Lab (se Resurser) för att ladda ner en testversion av Transtype. Mjukvaran finns tillgänglig för Macintosh och Windows-system. Den kan konvertera olika typer av teckensnitt, inklusive Truetype, de flesta andra stora format, inklusive Opentype och Typ 1. Demoversionen skriver en logotyp till vissa bokstäver inom typsnittsfilen under konverteringen.

2 Besök webbsidan Online Font Converter och registrera dig för ett konto, eller klicka på "Hoppa över Registrering." Online Font Converter är en kostnadsfri tjänst, men kommer att be dig att bekräfta berättigande teckensnitt du vill konvertera innan så att du kan ladda upp ett typsnitt. När Truetype-teckensnitt är uppladdad kommer du att se en lista med typsnitt för filen som ska konverteras till. Online Font Converter har också en e-tjänst där du kan fästa ett typsnitt till ett e-postmeddelande och ange ett format för att omvandlas till.

3 Besök Kirsle webbplats (se Resurser) och ladda upp en TTF teckensnitt. Webbplatsen omvandlar Truetype-teckensnitt i Opentype-format för användning med Internet Explorer inbäddade teckensnitt. Kirsle är ett bra alternativ om detta är den typ av teckensnitt du vill skapa, men det saknar de olika alternativ som finns med Transtype eller Online Font Converter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com