Hur man fixar en laser penna

July 30

Eftersom halvledare har blivit billig att tillverka, har laserpennor befann sig i fickorna på otaliga affärsmän, presentatörer och andra yrkesgrupper. Ibland saker går snett och en laserpenna slutar att fungera korrekt. Det finns några felsökningsmetoder och sätt att åtgärda laser penna själv, som beskrivs nedan, vilket kommer att spara kostnaden för att gå till en professionell för att ha pennan service (eller köpa en helt ny penna).

Instruktioner

1 Byt ut de gamla batterierna mot nya. Om det inte fungerar, kontrollera att de är vända åt rätt håll. Laser pennor använder vanligtvis knappcellsbatterier, som har en stor yta som täcker sidorna och en liten yta som är endast i ansiktet. Oavsett vilken del av laser penna batterifacket som har en fjäder, är den riktning som mindre yta bör möta.

2 Demontera laser penna genom att lossa skruvarna. Om batterierna är inte problemet, då är det något fel med själva kretsen.

3 Ta bort den interna kretskortet. När alla användar löstagbara delar har tagits bort, använda de två tänger att dra kretskortet ut. Var noga med att inte skada kretskort med tången. Medan både gripes, långsamt och försiktigt vicka kretskortet och tillbaka för att lossa den. Det enda som kommer att motstå avlägsnande är den knappen på pennan för att aktivera lasern. När detta är frigjort, är det processen kort för att ta bort kretskortet.

4 Testa komponenterna. Se till att det inte finns några kortslutningar eller nedskärningar i kretsen. Om det finns en kort, är det sannolikt att halvledar i laser förstörs. Om det finns en skära, så borde det vara lätt att lägga nya ledningar kretsen för att återupprätta den elektriska banan. Bör ingen av dem visar sig vara fallet, då identifiera den lilla potentiometern. Detta är en komponent med en skruv på den. Använda multimeter för att mäta motståndet på potten. mäter också den riktning i vilken resistansen ökas.

5 Trim potten. Vrid potentiometern till sin högsta motstånd, och anslut batterierna. Medan nedtryckning av laser switch, långsamt och försiktigt vända potten för att sänka motstånd. När du ser någon antydan av laserljus, sluta vrida. Fortsätt sedan till cirka 1/10 hastighet, för att försöka förvandla det till platsen av topp ljusstyrka. Om din laser penna är fortfarande inte fungerar, då är det sannolikt bryts går att reparera och du kommer att behöva ersätta den.

Tips

  • Var noga med att undvika statisk elektricitet vid hantering av kretskortet. Den minsta ryck kan förstöra halvledare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com