Hur man använder ett flashminne som virtuellt minne

August 21

Hur man använder ett flashminne som virtuellt minne


Random Access Memory är en viktig komponent för att bestämma hur snabbt en dator körs. RAM lagrar data från hårddisken och skickar den till den centrala behandlingsenheten; Om RAM blir fullt med data, kan det orsaka en dator att sakta ner eller släpa efter. Virtuellt minne är en cache av data som lagras på hårddisken som kan lagra data som annars skulle lagras på RAM. USB-minnen kan användas för att stödja RAM med Windows Readyboost eller genom att förlänga virtuellt minne på flash-enheten.

Instruktioner

Använd Readyboost

1 Sätt i ett USB-minne till en ledig USB-port på datorn.

2 Klicka på "Fart upp min System" när automatisk uppspelning startar. Om du inte får en fönstret Spela upp automatiskt, klicka på "Start", "datorn", högerklicka på flashminnet och välj "Egenskaper".

3 Klicka på "Readyboost" -fliken, markera "Använd den här enheten" alternativet, justera reglaget för att ange hur mycket lagringsutrymme du vill reservera för systemhastighet, klicka på "Apply" och sedan "OK". Readyboost är kompatibel med Windows Vista och endast Windows 7.

Spara virtuellt minne till ett flashminne

4 Sätt i ett USB-minne till en ledig USB-port på datorn.

5 Klicka på "Start", "Kör," typ "sysdm.cpl" i textfältet och tryck på "Enter". Du kan också skriva "sysdm.cpl" i sökfältet i Windows Vista och 7 och tryck på "Enter".

6 Klicka på fliken "Avancerat", klicka på "Inställningar" under "Performance" klicka på fliken "Avancerat", och klicka sedan på "Ändra" under "Virtuellt minne."

7 Avmarkera "Hantera automatiskt växlingsfilens storlek för alla enheter" om tillämpligt, och välj flashminnet från enhetslistan. Kontrollera "System Managed Size" alternativ om du vill att ditt system att automatiskt hantera den virtuella minnesstorleken på flash-enheten, eller kontrollera "Anpassad" och skriv sedan in ett minimum och maximal storlek för virtuellt minne i fälten. Klicka på "Set" -knappen.

8 Stäng de öppna fönstren och starta om datorn.

Tips

  • Readyboost kanske inte är kompatibla med alla USB flash-enheter.
  • Windows begränsar virtuellt minne till tre gånger så mycket RAM-minne du har installerat.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com