Bildskärmskort Problem i Windows 98

May 6

Om du har märkt att skärmen verkar kornig, matt eller saknas bildskärmsinställningar, kan du vara med display adapter problem. En bildskärmskort är programvara som används för att kommunicera från grafikhårdvara på datorn till operativsystemet Windows 98 så den vet rätt inställningar och konfigurationer för maskinvaran.

Säkert läge

Om du är osäker på om du har bildskärmskort problem, försök att starta datorn i "felsäkert läge." Att starta datorn i felsäkert läge, starta om datorn. När datorn börjar startprocessen genom att hålla ned vänster shift-tangenten tills du uppmanas att ange en markering från startmenyn. Välj alternativet för felsäkert läge från startmenyn. Om tangentkombinationen inte fungerar, prova att trycka "F8" tangenten medan datorn startas tills du får startmenyn. Felsäkert läge är en inbyggd läge återhämtning för Windows 98. I det här läget kan du felsöka problem vid inläsning ett minimum av drivrutiner och Windows-komponenter. Om bildskärmen visas det normala inom felsäkert läge, du upplever problem med din bildskärmsadapter.

Loading Bildskärmskort

Maskinvarutillverkaren skulle ha innehållit en skiva eller CD som innehåller bildskärmsdrivrutiner. När du har hittat drivrutinen, välj "Start", "Inställningar" och "Kontrollpanelen" och klicka sedan på "Display". Från Displayinställningar, klicka på fliken "Avancerat", och klicka sedan på "Adapter" -fliken. Klicka på "Change" från fliken adapter för att ladda en ny drivrutin. Från hårdvara guiden, försöka välja alternativet att ladda en befintlig drivrutin så att du kan använda din skiva eller CD. Om du inte har en skiva eller CD, välj tillverkare och modell från guiden notering. Som en sista utväg kan du alltid välja att använda modellen av "Standardbildskärmskort (VGA). Detta är en bare bones adapter som gör att du kan ladda minimala inställningar, samtidigt lösa bildskärmsproblem. När du har laddat din bildskärmsdrivrutin , se till att du har startat om datorn i normalläge.

VGA Adaptrar

När du har startat datorn med VGA-drivrutinen, kan displayen visas ganska stora med minimala färger. Detta beror på att datorn använder displaydriv standard VGA som är mycket grundläggande. Att ladda rätt drivrutin, söka efter tillverkare eller CD, eller besöka deras hemsida för att hitta rätt drivrutin. Ladda om programvaran med sina instruktioner bör lösa dina visningsproblem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com