Hur man skapar formulär med Visual Basic

February 6

Hur man skapar formulär med Visual Basic


Eftersom det först släpptes av Microsoft 1987, har Visual Basic (VB) utvecklats till en av USA: s ledande programmeringsspråk. Även VB är ett bra verktyg programmering, gör det har sina begränsningar och inte jämföra med de stora pojkarna i stan, som C + och Java. Användbara funktioner i VB är dess grafiska gränssnitt och lätt att lära sig koden. Dessa två funktioner enbart har gjort VB en föredragen lärande-how-to-programspråk.

Instruktioner

1 Utforma den grundläggande layouten av formuläret. Detta kan göras med en penna och en bit papper. När du har en uppfattning om hur formen ser ut och hur funktionaliteten kommer att fungera, är du redo att börja skapa formuläret.

2 Öppna Microsoft Visual Basic. Första gången Visual Basic öppnas, kommer du att se en "New Project" -fönstret. Klicka på "Standard EXE" alternativet. En ny form öppnas. Typiskt kommer den betecknas "Project1 -. Form1 (form)" Till höger om din VB fönster, kommer du att se din "Project Explorer" fönster och formuläret "Egenskaper" fönstret. På vänster sida kommer att vara den "Toolbox", som innehåller alla kontroller för att skapa formen.

3 Bestäm vilken styr du kommer att använda i formuläret. "Toolbox" har ett brett utbud av verktyg för att hjälpa dig att skapa någon form du önskar. Här är några av de kontroller som du kommer att använda för att skapa formuläret:

Label: Etiketten används för att visa text. Etiketten kontroll används vanligen i huvudet och statisk text i formuläret.

Frame: En ram är som en mini-delformulär. Alla kontroller placerade i ramen kommer att röra sig som en enda enhet. I många fall kommer användaren inte märker ramen, om du inte skapar gränser, men det kan vara mycket fördelaktigt under designprocessen. Ramen kan du flytta alla föremål som placeras ovanpå den samtidigt, vilket gör det enkelt omlokalisering av en grupp av kontroller.

Textrutan: den textrutan är mycket lik den etikett; Men accepterar textdata samt visa det. När du går vidare till att skriva kod för dina formulär, kommer du hitta en hel del användningsområden för textrutan.

Kommandoknapp: Knappen kommando har ett nästan obegränsat antal användningsområden. Det gör att en åtgärd genom att klicka på den. Denna åtgärd skulle kunna vara att utföra beräkningar, navigera till en annan sida eller webbplats, eller orsaka förändringar till andra delar av formen.

4 Skapa formuläret för att vara estetiskt tilltalande. I dina formulär "Egenskaper" fönster är varje alternativ du kan tänka dig att manipulera formuläret. Utseende, gränser och färger kan alla ändras här. Leka med dessa egenskaper tills du hittar den rätta kombinationen för formuläret

5 Skriv kod som behövs för att formuläret till liv. Undervisa kodar för Visual Basic är utanför ramen för denna artikel, men om du syssla med de kodande konst, är en form ett bra ställe att testa din kodning mojo.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com