Hur lång tid tar det för en Facebook-konto att stängas på grund av inaktivitet?

August 5

Att förlora ditt Facebook-konto och allt det kan vara en skrämmande tanke. Lyckligtvis behöver en period av inaktivitet eller frånvaro påverkar inte dess ställning. Akta dig för "phishing" försök eller bedrägliga e-postmeddelanden som hävdar kontot kommer att tas bort på grund av inaktivitet om du inte vidtar åtgärder. Om du inte vill att inaktivera ditt konto, det finns ett par olika sätt att begränsa åtkomst till ett konto. Välj vad som är lämpligt för dig.

Bakgrund

Som ett medlemskap-baserad tjänst, Facebook kräver att användarna loggar in varje gång de vill använda webbplatsen. Det finns dock ingen skyldighet att använda ett konto i någon tid. Med andra ord finns det ingen påföljd för inaktivitet på platsen och ditt konto skulle inte stängas baserat enbart på denna faktor. Användare bör se upp för meddelanden som hävdar sina konton är på väg att tas bort. Inte svarar på eller klicka på en länk i ett sådant meddelande. När du är osäker, gå direkt till "facebook.com" och logga in på ditt konto därifrån.

avaktivering

Facebook erbjuder ett sätt att stänga av kontot utan att ta bort det från webbplatsen. Detta alternativ kallas avaktivering. Om du vill använda avaktivering, gå till "Kontoinställningar" och leta efter "Inaktivera konto" på fliken "Inställningar". När du inaktiverar ditt Facebook-konto, försvinner din profil från platsen och ingen kommer att kunna hitta dig i sökningar. Du kan återaktivera ditt konto när som helst bara genom att logga in igen till platsen. Allt i ditt konto inklusive foton och vänner kommer att återställas vid reaktivering.

Radering

Om du är säker på att du inte längre vill använda Facebook, kan du begära konto tas bort. Tänk på att ta bort ditt konto inte kan göras ogjort; Det kommer att permanent ta bort all information du har skrivit till den. För att radera ditt konto måste du skicka en begäran till Facebook via en särskild blankett. Om användaren har avlidit, kan anhöriga begäran om användarens konto ska tas bort.

memorializing

Facebook gör särskilda bestämmelser för konton vars ägare har gått bort. När en användare dör, kan familjemedlemmar som också bekräftade vänner i användarens kompislista ber att användarens konto tas bort. Annars när en död rapporteras, kommer Facebook memorialize det kontot. Till minne begränsar åtkomsten till profilen bekräftade vänner och inaktiverar logga in på kontot. Vänner kan fortfarande lägga till Wall att betala sina avseenden den avlidne.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com