Felsökning en iPhone pekskärm som inte fungerar

May 4

Även om iPhone är en anordning som är extremt praktiskt att ha, den fortfarande kan orsaka frustration. Specifikt kan det finnas tillfällen när pekskärmen inte fungerar korrekt.

Det finns olika problem iPhone pekskärmen kan stöta på. Även om det finns tillfällen då skärmen inte fungerar helt och hållet, det finns andra situationer då vissa delar av skärmen arbete och andra inte. Naturligtvis är det möjligt att hela skärmen fungerar, men är helt enkelt långsam. Oavsett den exakta problem, det finns sätt att felsöka iPhone för att diagnostisera det verkliga problemet.

Instruktioner

1 Ta bort torkduk som kom i den lilla svarta kuvert tillsammans med iPhone. Torka av fläckar eller damm utanför skärmen med denna duk. Det är bäst att torka i en cirkelrörelse.

2 Inte sätta lotion på händerna och inte röra vid skärmen om dina händer är våta. Varje form av fukt kan påverka hur pekskärmen fungerar. Fukt saktar ibland svarstiden från skärmen till operativsystemet.

3 Kontrollera om en skyddsplåt på skärmen. Om det finns någon form av en film eller ett ark på pekskärmen, är skärmen sannolikt inte kunna reagera på alla känsligheter för ett finger som det normalt skulle.

4 Om det finns ett program är öppet och pekskärmen verkar inte fungera, helt enkelt stänga programmet och försök igen den. En frusen ansökan kan oftast stängas genom att trycka på den runda knappen nedanför pekskärmen.

5 Tryck och håll på hemknappen samt återställningsknappen på ovansidan av telefonen för att stänga av iPhone av. En röd reglaget visas. Skjut den åt höger för att stänga av telefonen. Tryck igen på "Reset" -knappen på toppen för att vända på telefonen.

6 Helt återställa iPhone genom att hålla "Home" knappen och "Reset" -knappen för hela 10 sekunder tills telefonen återställs och Apple-logotypen visas på telefonen.

Tips

  • Om du använder iPhone i kallt väder och handskar, kommer iPhone inte reagera på handskarna eftersom det kommer att röra ett finger.
  • Om pekskärmen är smutsig, inte kör iPhone under vatten. Att göra detta kommer sannolikt att förstöra telefonen, men även om det inte gör det kommer det möjligen göra telefonen kör långsammare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com