Vad är den allmänna Syntax för ett skalkommando?

January 18

Syntaxen för ett skalkommando är en komplicerad sak, eftersom varje kommando har sin egen uppsättning av kommandon och inställningar. Utöver detta finns det flera olika skal, som skal är ett samlingsnamn för programvara som tillåter dig att interagera med ditt operativsystem. Varje skal har en olika kommandon. Windows, OS X och Linux-system kommer alla med en standardterminal för att utföra kommandon, vilket är det bästa stället att börja om du bara lär.

Standard kommandoradsskal

Varje operativsystem har någon form av skal som gör det möjligt att hantera systemet. Att dra upp skalet i både Linux och OS X, dra upp "Terminal". I båda fallen, du automatiskt öppnas i din hemmapp; kommandot "ls" kommer att lista alla filer tillgängliga. I Windows öppnar startmenyn och skriv "cmd" för att dra upp kommandotolken. Windows kommandotolk öppnar du din användarmapp, C: \ Users \ user.

OS X och Linux

Syntaxen mellan standardskalet i Ubuntu och OS X är mycket lik; eftersom båda är Unix-liknande, de två systemen har många kommandon och verktyg. I Linux system kommandon och filnamn är bokstäver; "Cp" är att kopiera filer, medan "CP" är inte ett giltigt kommando. Men "CP" fungerar i OS X.

Alla flaggor till kommandot utförs i formatet "-x Option" där "x" representerar flaggan brev och Option anger den specifika alternativ, om det är relevant. Säg att du kopierar textfilen "awesome.txt" till skrivbordet, och du vill att det ska varna dig om du är på väg att skriva över filen. Grundkommando för detta är

cp -i awesome.txt Desktop

Vissa kommandon använder två streck, t.ex. "cp --help"; dessa kommer att betecknas med kommandot man sidan. Inte alla kommandon behöver flaggor; till exempel, kan du köra kommandot "ls" för att lista filer och mappar på den aktuella platsen, utan några andra parametrar.

fönster

Windows-gränssnittet är en annan odjuret. För en, är aktivering inte så stor en fråga - DIR fungerar lika effektivt som dir. Dessutom är flaggorna som föregås av ett snedstreck i stället för ett streck, eller en del även använda en framåt ängel fäste, såsom i de cae nedan. I samma instans, att kopiera awesome.txt från dina dokument på skrivbordet utan någon utgång i skalet, skulle du använda

kopia C: \ Users \ user \ Documents \ awesome.txt C: \ Users \ user \ Desktop> nul

Man Pages och Hjälp

Eftersom varje kommando är annorlunda, har en resurs för att kontrollera hjälper till att hålla allt i ordning. I Linux och OS X kan du göra detta genom att hänvisa till ett kommando man sida, eller manuellt. Om du vill veta varje alternativ för cp och vad den gör, skulle du skriva "man cp" för att visa handboken. I Windows får du samma effekt genom att "kopiera /?". Dessa sidor ger dig en lista över kommandoalternativ och flaggor, samt erbjuda rätt syntax för varje kommando.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com