Hur kan du formatera Microsoft OneNote sidor?

May 7

Hur kan du formatera Microsoft OneNote sidor?


Microsoft OneNote är den digitala motsvarigheten till en välorganiserad kontor. Du kan använda OneNote för att samla in, organisera och filinformation såsom text, bilder, påminnelser, ljud- och videofiler, länkar till webbsidor. Om du använder OneNote på en Tablet PC, kan du skapa digital handskrift. Även om varje sida i OneNote öppnas som ett oskrivet blad så att du kan organisera information som du vill, har du också möjlighet att formatera Microsoft OneNote sidor med formaterings mallar. Använda sidformatering i Microsoft OneNote kan ge en bekant miljö som gör det lättare att placera och hitta information.

Instruktioner

Format sidor Använda en fördefinierad mall

1 Öppna den bärbara datorn du vill anpassa genom att klicka på namnet från "bärbara datorer" -fliken till vänster i fönstret. Välj ett avsnitt i den bärbara datorn du vill formatera, såsom "saker att göra" och sedan klicka på "File", "New" och välj "Page från mall" för att skapa en ny sida och öppna Mallar åtgärdsfönstret.

2 Välj en mallkategori och besluta om ett fördefinierat format stil. Mallar finns i sex kategorier: kalender, akademiska, tom, affär, dekorativt, och planerare.

3 Klicka på den mall stil du vill använda till den nya sidan.

Format Sidor per Anpassa en fördefinierad mall

4 Öppna en anteckningsbok, skapa en ny sida och välj en fördefinierad mall som du gjorde i föregående avsnitt.

5 Öppna "Utskriftsformat" åtgärdsfönstret för att visa tillgängliga alternativ för anpassad formatering. Klicka på "File" i huvudmenyn, och klicka sedan på "Utskriftsformat" för att öppna åtgärdsfönstret. Tillgängliga alternativ beror på den grundläggande formatmall men i allmänhet inkluderar poster såsom papper och marginalstorlek, alternativ för att skapa regel och rutnätslinjer i varierande stilar och färger, val för bakgrundsfärger, och ett alternativ för att sätta in en bild som ska användas som en bakgrund objekt. Formatera val omedelbart gälla för de sida, så visa och ändra alternativ tills du är nöjd med resultatet.

6 Spara den ändrade mallen. Välj "Spara aktuell sida som en mall" som finns längst ner på "Utskriftsformat" åtgärdsfönstret och ge den nya mallen ett namn. Om du vill använda den här mallen på alla sidor som du skapar i den här delen av den bärbara datorn, placera en bock i "Ange som standard" låda. Klicka på "Spara" för att spara den nya mallen och fortsätta arbeta i OneNote.

Tips

  • Att skapa en ny bärbar dator, klicka på "File" i huvudmenyn, sedan "Ny" och välj "Notebook" från menylistan. Skriv in ett namn för den bärbara datorn, väljer en bärbar typ, såsom "Personal" eller "Forskning" och klicka på "OK" för att skapa den nya anteckningsboken.
  • Du kan inte formatera sidor som redan innehåller information. En lösning för detta är att skapa och formatera en ny sida i den bärbara datorn och sedan kopiera och klistra in information från den gamla sidan. Ta bort den gamla sidan genom att högerklicka på fliken som innehåller sidans namn och välja "Ta bort".
  • Den "Blank" mall kategori är ett bra ställe att börja om du vill anpassa en fördefinierad mall. De flesta tomma mallar är ett oskrivet blad, bara skiljer sig i storlek och bakgrundsfärg. Till exempel, två storlek val för en tom mall inkluderar "vykort" och "Legal".
  • Om standardmallar finns i OneNote är inte att passa, kan du besöka Microsoft OneNote mallgalleriet och välja mellan ytterligare mallalternativ.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com