Så här visar en IP-adress av en e-

May 23

Så här visar en IP-adress av en e-


E IP (Internet Protocol) adresser tilldelas av en värd. Värdvidarebefordrar e-post från en av dess medlemmar varhelst han befinner sig i världen. När spåra IP-adressen för ett e-postmeddelande, söka IP-adressen för avsändaren, inte e-postservern som dirigeras meddelandet. Denna information skickas med varje e-post, men inte automatiskt.

Instruktioner

1 Leta reda på e-post som du vill spåra och klicka på det utan att öppna det. Med vissa e-postklienter, beskrivs i steg 2 måste du öppna e-postmeddelandet. De åtgärder du vidtar för att lokalisera avsändarens IP-adress beror på e-postprogram eller klient du använder.

2 Visa fullständiga rubrikerna för e-post. I Microsoft Outlook, högerklicka på den markerade e-post och välj "Alternativ" från popupmenyn. En annan pop-up kommer att visas, och du kommer att se rubrikinformationen i avsnittet "Internet rubriker". I Apple Mail, tryck på "Skift-kommando-H" på tangentbordet för att visa fullständiga rubrikerna. I Mozilla Thunderbird, trycka på "Ctrl-U" på tangentbordet. Rubrikerna visas i ett separat fönster. I Hotmail, högerklicka på meddelandet och välj "Visa källa" från popupmenyn. Ett nytt fönster kommer att visa källan till e-post, som börjar med de fullständiga rubrikerna. Med Classic Yahoo Mail är en länk "fulla headers" längst ned i meddelandet när du öppnar det. I senare versioner av Yahoo Mail, högerklicka på meddelandet och välj "Visa fulla headers" från popupmenyn. I Gmail genom att öppna meddelandet och klicka på nedåtpilen bredvid "Svara" -knappen. Välj "Visa original". Ett nytt fönster kommer att visa de fullständiga rubrikerna.

3 Titta igenom de fullständiga rubrikerna för att hitta en "emottagen: från" linje. Det kommer att finnas flera av dessa linjer, eftersom e-postmeddelandet kommer att ha förmedlas av ett antal e-postservrar, och varje sätta på en rubrik när de får e-postmeddelandet. Tittar ner på listan, kommer du att läsa "emottagen: från" poster i omvänd ordning - den senaste först. Den sista "emottagen: från" i listan visar IP-adressen för avsändarens läge.

Tips

  • Använd IP-adressen i en omvänd uppslagning webbplats för att hitta den fysiska adressen för IP-adressen. "Vad är min IP-adress", "Active Whois" och "IP Tracer" är tre exempel på sådana platser.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com