Hur får europeiska accenter på en Mac Tangentbord

June 2

Hur får europeiska accenter på en Mac Tangentbord


Att vara flerspråkiga kan vara en stor fördel, så att du kan kommunicera med fler människor runt om i världen. Medan du talar och skriver ett främmande språk är ganska enkelt, kan skriva ett främmande språk vara lite av en utmaning. De flesta infödda talare använder ett annat tangentbord än standard engelskt tangentbord, en som är anpassad till de olika accenter av deras specifika språk. Skriva europeiska accenter på en Mac-tangentbord är fortfarande möjligt när du vet rätt teknik.

Instruktioner

1 Tryck och håll nere "Option" -tangenten på Mac-tangentbord.

2 Tryck på "e" för att skapa en framåt accent, släpp sedan båda tangenterna och skriver den bokstav du vill bli accent, till exempel "en", "e", "jag", "o" eller "u". Tyngdpunkten kommer att läggas över brevet.

3 Håll "Alternativ" knappen, tryck sedan på "` "för att göra en bakåt accent," U "för att göra en prickad accent," i "för att göra en uppåtgående brytning eller" n "för att göra en tilde accent. Följ denna tangentkombination med den bokstav du vill lägga tonvikten på.

4 Håll "Shift" tangenten medan du skriver den bokstav du vill accent när du trycker på rätt tangentkombination för att skapa versal accenter.

Tips

  • Du kan skapa andra europeiska tecken genom att hålla "Option" -tangenten och trycka på "c", "C", "s", "1" eller "?".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com