Hur du kör ett Python-skript utan Python

October 5

Även om det är nästan alltid möjligt för någon att hämta och köra en lokal installation av Python, ibland på grund av skäl som rör säkerhet eller användarutbildning, installera Python tolken inte är möjligt, och Python kodaren måste omvandla sin kod i något som kommer att bedrivs självständigt. Detta kan göras för Windows operativsystem via py2exe verktygen.

Python är ett open-source, fritt tillgängliga programmeringsspråk som också har en särskild tolk. Python är uppbyggd kring snabb mjukvaruutveckling, koncis, lätt att läsa (och underhålla) kod, och en av de vanligaste skriptspråk på Internet.

Instruktioner

1 Hämta py2exe.py och installera den i katalogen med dina andra Python-moduler.

2 Skapa en ny textfil med namnet setup.py. Detta kommer att användas för att konvertera befintliga Python-skript i en Windows exekverbar fil.

3 Kopiera följande kod i setup.py:

från distutils.core importinställnings
import py2exe
setup (console = [ 'script.py'])

4 Ändra namnet " 'script.py" "till namnet på din Python-skript.

5 Starta Python tolken och ange följande kommando:

setup.py py2exe

Skriptet körs, och du kommer att ha en körbar som heter script.exe, där ordet "script" ersätts med vad namnet på din Python program var. Det kommer att vara i din "dist" katalogen i Python, men kommer att arbeta oavsett var du placerar den.

Tips

  • För att göra ett grafiskt användargränssnitt körbar med py2exe.py, måste du ringa på GUI-verktyg i Tk + Interface distribueras med Python, förfarandet för att göra den körbara ändras inte.
  • Mac OS X och varje distribution av Linux redan kommit med Python installerat; de behöver inte den här proceduren för att köra.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com