Hur du lär dig webbdesign

April 11

Hur du lär dig webbdesign


Learning webbdesign är inte utom räckhåll för alla med engagemang och fantasi. Hundratals handledning platser och färdiga program finns tillgängliga på webben, och du kan ladda ner och anpassa fritt och låg kostnad mallar.

Instruktioner

1 Definiera syftet med webbsidan. En webbplats som ger personlig eller företagsinformation utan kundinteraktion är det enklaste slag att bygga. Om du behöver funktioner som en e-postlista, en kundvagn eller en interaktiv kalender, kommer det att bli lite svårare, men det kan göras.

2 Upprätta ett utseende. Det bästa sättet att hitta en utseende du vill är att surfa runt på webben och hitta webbplatser som du gillar. Gör en lista och vara specifik. Anteckna vad man vill om webbplatsen, inklusive enkel navigering; färger; kurvor eller hårda linjer; enkel, kompakt gränssnitt eller bred gränssnitt med massor av designelement, inklusive bilder och grafiska element. Gränssnittet är webbplatsen container - ibland blir det bara på toppen, ibland på topp, sidor och botten.

3 Fundera på hur djupt du vill komma in i programmering. För en informativ webbplats, är lätt nog, och lättare att lära sig HTML eller CSS fortfarande använder ett peka-och-klicka webbplats eller en nedladdad mall. För en webbplats med interaktiva funktioner, kommer inlärningskurvan vara brantare. Du måste lära dig inte bara webbsida design, men också en åtgärd programmeringsspråk såsom PHP eller Javascript. Även om det finns resurser och kodbibliotek tillgängliga gratis på webben, som innehåller åtgärdsskript i koden är ofta svårare än det verkar.

4 Ett annat alternativ är att använda en webbplats skapande program som Adobe Dreamweaver eller MS Frontpage. Dessa program har rika funktioner inbyggda och erbjuder mallen design och några fiffiga specialeffekter, som rollover knappar, liksom. Du kan komma åt och ändra HTML-källan direkt eller använda visuell design möjlighet att redigera sidan som den kommer att ses, som liknar WYSIWYG redigeringsfunktion som används i MS Word. Dessa program har vissa begränsningar, men de är mångsidig nog för att möta behoven hos de flesta webbplatsägare.

5 För omfattande HTML och CSS tutorials, kontrollera W3schools.com: http://www.w3schools.com/, Davesite.com Interactive HTML för nybörjare: http://www.davesite.com/webstation/html/, CSSTutorial.net: http://www.csstutorial.net/, SitePoint.com s 5 högst rankade CSS Handledning: http://www.sitepoint.com/subcat/css eller söka på nätet efter andra källor som gör meningsfullt för dig. Olika människor lär sig på olika sätt, men det finns så många pedagogiska platser på nätet och böcker skrivna att man ska kunna hitta en som talar till dig.

6 Javascript och PHP är lite mer avancerad, men mängden undervisning på nätet gör det möjligt för vem som helst att lära sig. För att komma igång med Javascript, prova Pageresource.com: http://www.pageresource.com/jscript/, JavaScript för det totala icke-programmerare: http://www.webteacher.com/javascript/index.html eller Tutorialized. com: http://www.tutorialized.com/tutorials/Javascript/1.

Stora nybörjare PHP resurser omfattar Komma igång med PHP: http://us3.php.net/tut.php och PHP 101: PHP För absoluta nybörjare: http://devzone.zend.com/article/627.

7 Det finns också många grafiska och layout tutorials på nätet. För photoshop, prova Photoshop färdplanen Interface tutorials: http://www.photoshoproadmap.com, Photoshop-tutorials / gränssnittsdesign / Mest populära / 1 / eller Photoshop Web Design & User Interface Design: http: //www.pslover. com / tutorials / gränssnitts / 1.

En annan populär grafikprogram är Paint Shop Pro Det är ett mycket billigare alternativ än Photoshop och erbjudanden jämför väl i funktionalitet. Hitta tutorials här: Tutorialsphere Paint Shop Pro gränssnittsdesign: http://www.tutorialsphere.com/tutorials/paint-shop-pro/website-graphics.

Om du inte har ett grafikprogram och är på en begränsad budget, kan du ladda ner Gimp gratis http://www.gimp.org/ - kolla in den omfattande handledning sektionen att lära sig att använda programmet.

8 Peka och klicka webbplatser är ett enkelt alternativ hittas nästan var som helst på webben. De erbjuder en absolut nybörjare ett enkelt sätt att skapa en webbplats på bara några få steg, men är i allmänhet begränsade i design. För super enkel webbplats skapande, prova JustHost.com: http://www.justhost.com/, YikeSite.com: http://www.YikeSite.com/, Webspawner.com: http://www.webspawner.com / eller Web.com: http://www2.web.com/.

Tips

  • För allmän webbdesign råd, gå till Websitetips.com http://websitetips.com/layout/ ljud layout och design teori och information.Regardless av vilken väg du väljer att gå, om du vill lära dig webbdesign, du kommer att behöva utveckla ett gott öga för färg och lära sig grafik färdigheter och layout. Den enda viktigaste en webbplats kan erbjuda är tydlig navigering. Människor som inte kan hitta vad de letar efter kommer att lämna och inte komma tillbaka. Så webbplatser som använder smarta dolda navigerings knep är bundna att förlora besökare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com