Hur vill kolla vad Hard Drive & Minnet är på en PC

July 4

Hur vill kolla vad Hard Drive & Minnet är på en PC


Alla datorer lagra data till hårddisken och random access memory (RAM). Datorn laddar aktiva data i RAM för snabbare databearbetning och sparar långtidsdata, som användarfiler, till hårddisken. Ju mer RAM en dator har, desto snabbare kan den utföra. Desto mer lagringsutrymme en hårddisk har, desto mer data kan lagras. För att bestämma hårddisken specifikationer, använda Windows 7 inbyggda informationsverktyg. För att avgöra ditt minne specifikationer, kan du gå till Crucial webbplats (www.crucial.com) och använda sin ingen kostnad System Analyzer.

Instruktioner

Kontrollera hårddisken

1 Klicka på "Start". Klicka på "Dator" för att öppna Windows Explorer. Högerklicka på "C:" från den vänstra rutan.

2 Välj "Egenskaper" från menyn. Klicka på "Allmänt" för att visa hårddiskens full kapacitet, använt utrymme och ledigt utrymme.

3 Klicka på "Hardware" fliken för att visa de enheter som är installerade på datorn. Klicka på enheten märkt "Disk enheter."

4 Klicka på "Egenskaper" -knappen för att visa namnet på hårddisken och enhetsdrivrutiner detaljer. Klicka på "OK" för att stänga fönstret.

Kontrollera minnet

5 Klicka på "Start". Högerklicka på "Dator". Välj "Egenskaper" från kontextmenyn för att öppna Systemegenskaper.

6 Kontrollera informationen bredvid "Installed memory (RAM)" för att se hur mycket minne som är installerat på datorn.

7 Öppna en webbläsare och gå till Crucial webbplats (www.crucial.com). Klicka på "Scan mitt system." Läs licensavtalet. Markera kryssrutan bredvid "Jag godkänner villkoren."

8 Klicka på "Download Scanner." Klicka på "Öppna" eller "Kör" för att starta skannern efter det hämtar till datorn.

9 Rulla till "Specifikationer" bord och visa informationen under "Installerade minne" för att se vilken typ av minne datorn använder.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com