Kan du ta bort MSP-filer?

May 18

En fil med en MSP förlängning är ett installationsprogram patch för Windows. Det innehåller uppdateringar till särskilda program, till exempel Microsoft Office, och riktlinjer för vilka versioner av programmet kan acceptera uppdateringen. Om du bestämmer dig för att ta bort och avinstallera en MSP-fil, kan det vara möjligt. Windows är ett sätt att kontrollera.

Msp

MSP-filer leverera programuppdateringar de innehåller Windows Installer-program. Varje plåster är fristående, håller allt som behövs för en uppdatering. Till skillnad från installations MSI filer behöver plåster inte har databaser, men de har åtminstone två "databas förvandlar." En omvandlar uppdateringar MSI-databas; den andra lägger till information till installatören om hur man korrigera filerna. Installatören använder informationen för att tillämpa de patchar. MSPs också specificera hur patchar passar med tidigare fläckar på samma programvara.

dubbletter

När du använder en MSP-fil för att installera en uppdatering, Windows kopierar uppdateringsfilen till din hårddisk. Om du uppdaterar Office 2000, till exempel, Office behåller information om patchar, inklusive cachade MSP-filerna. Den cachade filen ska kunna användas av alla Office-produkter. Ibland när du använder plåstret till mer än en Office-program, Windows skapar dubbletter fläckar i stället för att återanvända den cachade filen. Som lämnar den ursprungliga filen föräldralösa på hårddisken, utan vidare syfte.

avinstallation

Du behöver Microsoft Windows Installer 3.0 eller en senare version på din dator för att ta bort en MSP Windows Update, och datorn måste köra Windows Vista, XP SP2, Server 2008 eller Server 2003 SP1. Till att börja avinstallationen måste du antingen placera den ursprungliga installationsskivan i maskinen eller öppna Lokal installationskälla, ett program som kan ersätta disken. Öppna en lista med dina uppdateringar med hjälp av Microsofts online instruktioner. Listan kommer att ge en eller "Avinstallera" knappen "Ta bort" bredvid de program du kan ta bort.

Register

Om du har föräldralösa MSP-filer på hårddisken kan Windows Registereditorn ta bort dem. Detta är en riskfylld operation, som misstag du gör när du redigerar registret kan skada datorns operativsystem och även kräva att installera det. Med Windows Explorer Öppna Windows-registret och använda "Sök" för att hitta de MSP-filerna i registret. Om de har en lokal Paketnamn fäst, inte ta bort dem. Annars kan du ta bort dem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com