Var kan jag hämta musik?

December 28

Även iTunes var en gång bara anständigt rättsliga alternativ för digital musik, konkurrenter har våren upp som erbjuder en mängd olika funktioner, bland annat olika filformat och billigare priser. Många användare väljer att använda flera av dessa tjänster tillsammans för att få all musik de vill till det lägsta priset.

iTunes

De mest populära digitala musik säljare, iTunes, har det största urvalet av låtar på nätet, men med detta val kommer begränsningar. Till exempel kan man inte köpa MP3-filer på iTunes. Alla låtar kommer förpackade som M4A filer endast spelas på iTunes. Dessutom filer har köparens kontoinformation inbäddad, så bara skicka låten till en vän kan leda till en rättegång.

amason

Online detaljhandeln jätte Amazon.com kom sent in i den digitala musikspelet men erbjuder nu miljontals låtar som högkvalitativa MP3-filer. De har nästan samma val som iTunes, med låtar ofta säljer för något mindre. Däremot Amazon inte har de extra förmåner som hjälper iTunes behålla sin dominerande marknadsandel som spellistor och exklusiva inspelningar.

eMusic

eMusic erbjuder en prenumerationsmodell där man betalar en fast månadsavgift för att hämta en begränsad mängd musik, från 24 till 75 låtar per månad. Den per-låten kostnad vindar upp är betydligt billigare än iTunes eller Amazon, men valet är huvudsakligen inriktad på mindre oberoende artister. Man får 50 gratis nedladdningar på sign-up.

Rapsodi

Gratis Streaming Service Rhapsody erbjuder betalade nedladdningar av några av deras låtar, i allmänhet efter iTunes "99 cent per låt modell. Urvalet är begränsat, men till skillnad från andra tjänster, Rhapsody fokuserar på att sälja hela album digitalt, säljer mest för $ 9,99.

gratis nedladdningar

De som letar efter gratis musik (lagligt) kan leda till webbplatser som AimeStreet och CLLCT där mindre artister främjar deras arbete genom att ge bort. Urvalet är stort, och oupptäckta pärlor i överflöd.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com