Saker som kan gå fel med en klient-serversystem

September 18

Saker som kan gå fel med en klient-serversystem


Klient-server-arkitektur har sedan länge varit en standard i IT-världen. Microsofts vd Steve Ballmer betonade dess betydelse i 2005 under lanseringen av Office Live, säger: ". Vi vet att vi behöver utveckla vår plattform från klienten och servern hela vägen ut till molnet" Trots denna arkitektur bär med sig några faror. Klient-serversystemet är starkt beroende av styrkan hos en enda maskin för att stödja ett stort antal kunder, och som kan vara farliga för viktiga system som kräver 100 procent upptid.

Hårdvara

Även de mest stabila operativsystem köras på hårdvara och hårdvara kan få problem. I klient-server-arkitektur, många kunder litar på en enda server att förse dem med data eller en tjänst, om servern behöver underhållas eller bytas ut, kan det lämna ett stort antal kunder onödiga. Damm, åska, fukt och annat som normalt skulle påverka en maskin kan ta ner ett helt nätverk, eftersom alla är beroende av en.

Förtroende

I de flesta klient-server-nätverk, behövs en viss mängd av förtroende. Till exempel, när du skickar en begäran till en server, kunder förväntar sig en viss svar tillbaka. Om något skulle orsaka svaret på inte motsvarar förväntningarna, kan klienten kraschar eller fel. Skadliga program och människor kan utnyttja detta förtroende för sina egna syften.

nätverk

Klient-server-arkitektur till sin natur bygger på kommunikation, vanligen via ett nätverk såsom Internet. Om anslutning avbryts, samverkande fördelarna med flera datorer försvinner, och en eller båda sidorna kanske inte kan fungera alls.

skalning

Nätverk som använder en klient-server-arkitektur finner också att skalbarheten är begränsad. Om ett nätverk blir större än servern kan hantera, kan kundens begäran säkerhetskopiera eller sluta helt. Det enda alternativet i det här fallet är att uppgradera servern eller titta på en annan topografi.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com