Hur man Filtrera en lista i Microsoft Excel med begränsningar i antalet rader

September 29

Du får två stora fördelar när du filtrera en lista i Microsoft Excel och begränsar antalet rader. Första, andra gissa elimineras. Du behöver inte av misstag titta på siffror än de du behöver inifrån en lista. För det andra är fokus mer riktas. Eftersom du inte distraheras genom att visa andra poster i de återstående raderna, det finns mer tid att planera baserat på dina resultat. Sammantaget när du filtrerar en lista i Excel för att visa ett begränsat antal rader, du får tillbaka exakt vad du söker - varken mer eller mindre.

Instruktioner

1 Öppna arbetsboken i Excel och klicka på pilen bredvid kolumnrubrikrad i listan. Därefter vidare till steg 5. Alternativt, om du har ännu inte tillämpad Auto till din lista, gå vidare till steg 2.

2 Välj de data du vill filtrera. Vänsterklicka på musen och dra den till att omfatta de olika cellerna.

3 Välj "Data" från verktygsmenyn. Därefter väljer "List" och klicka sedan på "Skapa lista."

4 Markera kryssrutan "Min lista har rubriker" i förekommande fall. Därefter klickar du på "OK". (Obs: Om du väljer det här alternativet och listan inte har en rubrik, den första cellen i listan kommer att tilldelas som kolumnrubriken cell Om det här alternativet är markerat, kommer standardnamnet "kolumn1" tilldelas som sidhuvudet. rad.)

5 Högerklicka på pilen bredvid kolumnrubrikrad, och välj sedan "(Top 10 ...)."

6 Klicka på listrutan i mitten av showen region som ligger i topp 10 Auto dialogrutan.

7 Skriv in ett nummer från 1 till 10. Alternativt kan du använda den nedåtpilen bredvid listrutan i mitten av showen regionen och bläddra för att hämta önskat antal.

8 Välj "objekt" i längst till höger of the Show regionen i Top 10 Auto dialogrutan och klicka sedan på "OK". (Obs: Alternativt kan du välja "Procent" istället för "objekt.")

9 Testa din Autolistan. För att göra detta, klicka på pilen bredvid kolumnrubrikrad, och klicka sedan på "(Top 10 ...)."

Tips

  • Ange data på ett konsekvent sätt. Till exempel, kolumner med endast text eller siffror bara är lättare att filtrera.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com