CPU Vattenkylning guide

August 25

Utför uppgifter och program som körs på datorn skatter CPU. Mer intensiva applikationer, såsom 3D-spel och DVD / Blu-Ray tittar, höjer CPU temperaturer till nivåer över genomsnittet. Vattenkylning är den mest effektiva lösningen för att kyla din CPU.

fördelar

Vatten har en mycket högre värmekapacitet än luft, vilket resulterar i mer effektiv kylning jämfört med vanliga CPU kylfläktar. Eftersom ett vattenkylningssystem kyler hela datorn, är mindre buller som alstras, vilket resulterar i en mycket tystare systemet totalt.

Kompatibilitet

Även om de flesta moderna vatten kylaggregat är nu universella, äldre vatten kylaggregat är mer temperamentsfull och måste matchas med lämplig CPU-typ. Andra faktorer, såsom datorväska storlek och avstånd, bör övervägas när beslut fattas om en vattenkylningsenhet. Installerat ett vattenkylningsenhet som är för stor för ditt fall kommer att resultera i extra, kvardröjande slang som skulle vara kontraproduktivt att kyla din processor.

vätskekylmedel

Tvärtemot vad man skulle kunna tro, vatten bör inte användas som kylmedium i en vattenkylningsenhet. Vatten innehåller bakterier och andra mineraler som kan blockera slangen och skada andra vitala datorkomponenter. Använd endast kylvätska som rekommenderas av din vatten kylaggregat tillverkare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com