Hur man gör bokstäver med accent på en Mac

May 27

Hur man gör bokstäver med accent på en Mac


I många språk, är accenter används för att skilja mellan olika ord och betydelser. I de skriftliga former av dessa språk är accenter används för att skilja olika ord som, utan användning av accenter, skulle stavas samma. Det finns ett stort utbud av accenter, men den vanligaste, såsom akut, grav, och cirkumflex märken, finns på flera språk. Datorer som kör Mac OS X har möjlighet att använda tangentkombinationer, som kallas kortkommandon, att lägga till accenter över vissa bokstäver i alla ordbehandlingsprogram.

Instruktioner

1 För att göra en akut accent, som i "ó" tryck på "Option" och "E" tangenter samtidigt, följt av vokalen du vill accent. Denna brytning kan användas i ord som "Que", vilket betyder "vad" på spanska.

2 För att göra en cirkumflex accent, då i "O" genom att trycka på "Option" och "I" tangenter samtidigt, följt av vokal du vill accent. Denna brytning kan användas i ord som "côte", som betyder "kusten" på franska.

3 För att göra en grav accent, då i "O" genom att trycka på "Option" och "` "(allvarliga) knapparna samtidigt, följt av vokalen du vill accent. Denna brytning kan användas i ord som "ma", som betyder "hand" på katalanska.

4 För att göra en tilde, då i "O" genom att trycka på "Option" och "N" tangenter samtidigt, följt av den bokstav du vill accent. Tilde varumärke kan endast användas med N, O och A bokstäver. Detta märke kan användas i ord som "niño", som betyder "barn" på spanska.

5 För att lägga till en omljud till ett brev, som i "ö" tryck på "Option" och "U" tangenter samtidigt, följt av vokalen du vill accent. Denna brytning kan användas i ord som "alter", som betyder "äldre" på tyska.

Tips

  • Accenter används endast på vokaler, med undantag för tilde varumärke, som endast arbetar med bokstäverna A, N och O. Mac OSX kommer inte låta dig accent bokstäver som inte är med accenter på något språk.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com