Så här skannar och e-posta dokument och bilder med Windows Fotogalleri

May 19

Så här skannar och e-posta dokument och bilder med Windows Fotogalleri


Att ha snabb tillgång till dokument är ett måste i dagens värld, och bilder används ofta för att förbättra funktionaliteten och värdet av ett dokument. Skanningar av kort och bilder gör också stora överraskningar för familj och vänner när du är långt ifrån varandra. Windows gör skanning och e-post dokument en enkel process med Windows Fotogalleri. Kopiera dina papper och bilder till datorn, och omedelbart dela dem med andra via e-post.

Instruktioner

Skanna dokument och foton

1 Vänd skannern. Navigera till Fotogalleriet genom startknappen. Klicka för att starta programmet.

2 Klicka på "File" och klicka sedan på "Importera från kamera eller skanner." En dialogruta visas. Välj skannern och klicka på "Importera" och "New Scan" dialogruta dyker upp. Välj "profil" och därifrån välja "Foto."

3 Klicka på "Pappersformat" och välj den storlek som bäst passar det dokument eller foto som du vill skanna. Välj en större storlek om du inte kan hitta den exakta storleken.

4 Välj färg format för den skannade filen. Du kan välja mellan färg, gråskala eller svartvitt. Ange filformatet för att spara skanningen som. Windows Fotogalleri kan du välja mellan flera bildformat, som JPEG och Windows Bitmap.

5 Ställ in upplösningen i DPI (punkter per tum) för skanningen. Ju högre DPI, desto bättre kvalitet på den skannade bilden.

6 Klicka på "Scan" och vänta på Fotogalleriet i Windows för att slutföra uppgiften. När sökningen är klar, ange ett namn och ange en mapp för att spara utdatafilen.

E-posta skannade dokument och foton

7 Öppna Fotogalleriet. Om du inte ser de filer du just skannats, gå till "File" och sedan importera en mapp i galleriet. Leta upp mappen där skannade bilder och dokument finns och lägga till den.

8 Välj den skannade bilden du vill skicka i ett e-postmeddelande. Håll ned "Ctrl" för att välja flera filer. Klicka på "E-post" i Windows Fotogalleri menyraden. En dialogruta kommer att visas. Välj en filstorlek för bilden och klicka på "Anslut". Detta kommer att starta standard e-postklient, visar den valda filen som bifogas ett nytt e-postmeddelande.

9 Ange mottagarens namn (eller e-postadress om automatisk komplettering inte är påslagen). Skriv meddelandet. Klicka på "Skicka" när du är klar.

Tips

  • Du kan också använda Windows Faxa och skanna om du har det installerat i din version av Windows.
  • Du kan också öppna ett nytt e-postmeddelande, och dra och släppa en fil till den för att fästa den. Denna genväg kommer inte att ge dig möjlighet att ställa in filstorlek, dock.
  • Håll filbilagor små för enklare nedladdning.
  • Dokument som skannats med Windows Fotogalleri sparas som bildfiler, precis som bilder. De kan inte redigeras i ett ordbehandlingsprogram. Du skulle behöva använda en textigenkänningsprogram för att konvertera dem till redigerbar text.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com