Enkel bokföring Använda Excel

June 3

Utföra den känsliga handling av bokföring - vare sig på ett personligt plan eller ett företag - kräver mycket koncentration och uppmärksamhet till intrikata detaljer, med minsta fel orsakar potential för betydande problem. Förlitar sig på Microsoft Excel för att göra bokföring garanterar inte ekonomisk framgång eller ens vistas i den svarta, men det kan lyfta en del av att ansvaret för noggrannhet. Excel bokföring funktioner erbjuder tidsbesparande, organisatoriskt och beräkning bistånd för att hjälpa dig köra siffrorna.

Inrätta

Inrätta bokföring i Excel börjar med att öppna programmet. Som en ny papper huvudbok papper, Excel standard en ny kalkylblad på skärmen. För ett snabbt sätt att hålla koll på de största bokföringsposter, skapa en kolumn för varje. Klicka i översta raden på kalkylbladet och typ i cellerna, till en cell per post övervaka. När du har posten rubriker, du bara fylla i cellerna nedan med information.

Förändringar

En skillnad mellan traditionell pappersbaserade bokföring och Excel är att Excel är helt utbytbara. Om du transkriberas två tal, hade en extra kostnad eller fått en obekant betalning, bara klicka i lämplig cell eller lägga till en rad eller kolumn och göra fix. Andra förändringar i Excel är så snabb. Färgkod bokföring kategorier genom att markera de celler, högerklicka på dem och välja "Formatera celler." Ett antal alternativ finns tillgängliga, inklusive cell skuggning, ändra typsnitt och flytta inriktningen av siffrorna i cellerna. Du kan även flytta runt saker i Excel genom att klippa och klistra flera celler, en enda cell innehåll eller en hel rad eller kolumn.

visualisera det

Bokföring kan ha sitt ursprung som penciling i siffror i små huvudbok fläckar, och även Excel rutorna är små, Excel erbjuder en bokföring fördel - nästan omedelbart vända en sida full av siffror i något mycket lättare att förstå. Utnyttja Excel kartlägga och diagramtyper, som ligger på avsnittet "diagram" av "Infoga" -fliken s band, för att göra visuella representationer av din bokföring uppgifter. Förbered outs om intäkter, kostnader eller investeringar, med ett lätt att förstå cirkeldiagram eller stapeldiagram som följer med ditt nummer.

Automatisering

Makron är något av en avancerad Excel användare territorium, speciellt kodade funktioner som talar Excel utföra en slags beräkning. Men detta inte lämnar nybörjarnivå Excel-användare ute i kylan. Utforska fliken "formler" för att hitta en mängd olika förinställda sätt att göra Excel göra mer av din bokföring för dig. Alternativen är ekonomi, datum och tid, statistik och autosumming, som kan vara oerhört användbart när man försöker få summor utan att behöva vända sig till en miniräknare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com