Hur man installerar ett AirPort-kort i en Powerbook G4 Titanium

June 7

Hur man installerar ett AirPort-kort i en Powerbook G4 Titanium


Titanium PowerBook G4 var en Apple laptop tillverkades mellan 2001 och 2003, föregångaren till Aluminium G4. Eftersom titan utvecklades före bildandet av Apples AirPort Extreme trådlösa kortet förlitar sig Titanium G4 på Apples ursprungliga AirPort-kort för att plocka upp trådlösa Internet signaler. För att kunna installera en ursprunglig AirPort-kort i datorn, måste du demontera enheten och manuellt in kortet.

Instruktioner

1 Stäng av datorn om strömmen är närvarande. Att stänga, tryck på "Power" -knappen i det övre högra hörnet på tangentbordet och klicka på "Stäng" -knappen som visas på popupmenyn.

2 Koppla bort alla kablar och kringutrustning. Detta skulle inkludera Ethernet-kablar, skrivare kablar, flash-minnen, externa hårddiskar och andra enheter som är anslutna till datorn.

3 Ta bort litiumjonbatteri från bottenramen på din PowerBook. Vänd datorn upp och ned, skjut batterispärren mot dig och dra försiktigt ut batteriet ur hamnen.

4 Ta bort skruvarna från hörnen på bottenramen på din PowerBook. Apple rekommenderar att man använder en storlek 1 Phillips skruvmejsel eller en T-8 Torx skruvmejsel lossa skruvarna.

5 Lyft bottenramen försiktigt för att ta bort den. Ställ ramen åt sidan och leta reda på AirPort-kortplats, som liknar en liten, rektangulär fall längs sidan av datorn. Om ett AirPort-kort redan är installerat, bör du märka bokstäver på kortet. Om inget AirPort-kort är installerat, bör du se en lös tråd bredvid fall som fungerar som AirPort-kort antenn.

6 Ta bort den nuvarande AirPort-kortet om ett kort redan är installerad. Ta tag i plastfliken ansluten till kortet och försiktigt vicka kortet lös. Skjut sedan ut kortet ur facket och koppla bort antennen genom att dra den från dess plats på kortet.

7 Anslut antennen till det nya AirPort-kort. Ta kontakten i änden av antennen och sätt in den i den lilla runda kontakten på kortet.

8 Sätt i AirPort-kortet i kortplatsen genom att skjuta in den i mål. De streckkoder ska möta dig, och hålen på kortet ska passa med stiften på kanten av fallet. Fortsätt att skjuta kortet tills du känner att den ansluter ordentligt.

9 Sätt ihop din PowerBook genom att återansluta bottenramen och placera tillbaka batteriet i facket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com