Vad är skillnaden mellan DSL & och kabel Security?

October 22

Vad är skillnaden mellan DSL & och kabel Security?


Både kabel och DSL Internet-anslutningar ger snabb, alltid-på bredbandsanslutning till Internet i hemmet. DSL-anslutningar tillhandahålls via standardtelefonledning, medan kabelanslutningar tillhandahålls via koaxialkabeln som vanligen förknippas med kabel-TV. Det finns skillnader i hur DSL och kabel Internet-anslutningar fungerar bakom kulisserna, men dessa bör ha mindre inverkan på din allmänna säkerheten.

Fakta

När du ansluter datorn till routern, skapar du ett "lokalt nätverk" som ibland kallas ett subnät, som är ett internt nätverk för alla Internet-anslutna enheter i ditt hem. Lokala nät är föremål för högre säkerhetsproblem om en dator i nätverket används för att attackera en annan lokal dator eftersom alla dina datorer är direkt anslutna till varandra via routern.

Detta är inte ett bekymmer för den genomsnittliga hemanvändare, eftersom alla datorer i hemmet är under hans egen kontroll. Skillnaden mellan kabel- och DSL-modem är att ditt hem lokala nätverket ansluts direkt till Internet via DSL, medan med kabelmodem, kan du faktiskt vara en del av ett större lokalt nätverk innan du är ansluten uppströms. I denna situation, kan datorer i din grannes hus kunna ansluta direkt till datorer i ditt eget nätverk.

I praktiken är detta dock inte ett säkerhetsproblem, eftersom alla datorer idag köra programvara som förhindrar attacker som kommer in från Internet i allmänhet. En del av denna programvara är inbyggd i Windows och Macintosh operativsystem, med tredjepartsapplikationer ger extra säkerhet som behövs. Om datorn är ordentligt skyddad för användning av Internet, bör du ha några säkerhetsfrågor mellan DSL och kabel.

Historia

Skillnaden mellan DSL och kabel nätverk beror på nätverksarkitektur som används av de olika tekniker för att föra ledningarna över "sista milen" i kundernas hem. Telefonnät behöver en en-till-en anslutning för varje hus, men kabel kan ge service till grupper av hus; Internet bestämmelse återspeglar detta.

Betydelse

"Sista kilometern" överväganden påverkar också den hastighet som kan erbjudas över en Internet-anslutning. Det är billigare för kabelbolag att få mer bandbredd till sina kunder, vilket gör att de kan erbjuda högre hastighet anslutningar; dessa hastigheter är dock delas med andra kunder på den lokala kabelnätet.

Identifiering

Det är mycket liten skillnad, när man använder en dator, mellan en kabel och DSL-anslutning. Du kan identifiera vilken typ av nätverk du använder genom att undersöka routern: en inkommande telefonlinje indikerar en DSL-anslutning, medan ett inkommande koaxialkabel indikerar kabel Internet.

potential

Flera telefonbolag erbjuder nu nästa generations hem Internet-anslutning via fiberoptiska kablar, som är mycket mer effektiva än DSL eller kabel. Fiberoptiska erbjuder högsta möjliga bandbredd och kommer bara bli bättre med tiden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com