Hur man tar bort hot som upptäckts av McAfee

June 2

Hur man tar bort hot som upptäckts av McAfee


McAfee tillhandahåller virus och säkerhetsskydd för datorer i form av virussökningar, brandväggar och dataskydd. När det körs regelbundet, är McAfee ska identifiera hot mot din dator och varna dig om problemet. I många fall är det möjligt att rengöra och reparera infekterade filer automatiskt. Om du är vaksamma mot trojaner, maskar eller andra säkerhetshot som McAfee inte omedelbart kan åtgärda, måste du vidta extra åtgärder för att undanröja de upptäckta hot.

Instruktioner

1 Kör en McAfee virussökning på datorn. När sökningen är klar, kommer du att meddelas om hot som upptäckts under genomsökningen. Vid denna tid kommer du att ha möjlighet att "fixa" frågorna direkt. Alla infekterade filer som framgångsrikt rengörs och repareras av McAfee kommer att försvinna från listan över säkerhetshot upptäckts på din dator.

2 Kör en andra virussökning om det finns hot som den initiala virussökning var inte kunna åtgärda. Ibland användare får felmeddelanden berätta att rengöring av en infekterad fil har misslyckats, även om filen verkligen fast. Köra en sekundär avsökning kommer att låta dig veta säkert om det finns filer på datorn som fortfarande behöver uppmärksamhet.

3 Inaktivera Systemåterställning på datorn. I Windows, kan du komma åt Systemåterställning inställningarna genom att klicka på "Start", gå till "Kontrollpanelen", klicka på "System och underhåll" mapp och välja "System".

Inom "System" mappen, klicka på "System Protection" i den vänstra rutan. Här kan du aktivera Systemåterställning på och av.

4 Kör McAfee virussökning en tredje gång med Systemåterställning avstängd. Detta kommer att hjälpa rensa alla infekterade filer i operativsystemet.

5 Skicka prover av potentiellt oönskade program (PUP) att McAfee är fortfarande inte att rengöra till McAfee Labs. De kommer att analysera hotet och lägga den rätta koden för viruset så att den kan tas bort från systemet. Det finns två sätt att lämna ett virus eller skadlig kod prov till McAfee Labs: genom att använda McAfee Serviceportal / Platinum Portal eller via e-post. McAfee Service Portal är endast tillgänglig för guld och Platinum-medlemmar.

6 Zip misstänkt virus i en lösenordsskyddad fil. Lösenordet måste vara ordet "smittade" skrivit i alla gemener. Tillsammans med zip-filen, måste du inkludera en lista över alla filer som finns i zip-filen, information om varför du tror att programmen är skadlig, om det konstaterades av en säkerhetsprodukt, McAfee produktinformation och några systeminformation du anser relevant när det gäller operativsystemet eller Service pack.

7 Logga in på ditt McAfee Service Portal att överlämna misstänkta virus eller maila zip-filen till [email protected] Se till att omfatta all nödvändig information som beskrivs i steg 6.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com