Hur man väljer en bärbar dator i fyra enkla steg

January 8

Hur man väljer en bärbar dator i fyra enkla steg


Varje större dataföretag producerar flera modeller av bärbara datorer, så när du går in i en elektronikaffär, kan antalet val vara överväldigande. Med varje dator ståta med en något annorlunda utseende och funktioner, kan det vara svårt att veta var man ska börja med att välja bara en. I slutändan kommer beslutet att välja den bästa bärbara datorn för dig ner till fyra viktiga punkter: storlek, plattform, estetik och specifikationer. När du har valt en bärbar dator som kvalificerar på dessa viktiga punkter, köpa en är en fråga om att hitta rätt pris för din budget.

Instruktioner

1 Välj skärmstorlek som tilltalar dig. Bärbara datorer med skärmstorlekar på 12 inches och mindre är mycket lätt och portabel, men ibland släpar i prestanda jämfört med större bärbara datorer i samma prisklass. Bärbara datorer med skärmstorlekar på 15 inches och större är lättare att använda under långa perioder utan irriterade ögon, och tenderar att vara snabbare än mycket små bärbara datorer i samma prisklass. De är dock tung och kan vara svår att bära. Bärbara datorer med 13- till 14-tums skärmar ger en bra kompromiss mellan bärbarhet och prestanda.

2 Välja mellan en Windows eller Mac laptop. Windows bärbara datorer är prissatta mycket lägre på entréplanet, och Windows är det operativsystem som de flesta datoranvändare är bekant med. Om du redan äger en Windows-dator, de flesta av programvaran som du äger kommer att köras på en Windows-baserad dator. Bärbara Mac-datorer kör ett annat operativsystem, vilket innebär att du kan behöva hitta funktionella motsvarigheter till några av de Windows-program som du använder. Men Mac kommer förinstallerad med programvara för bild, ljud och videoredigering. Mac tenderar också att använda mycket högpresterande komponenter.

3 Välj en bärbar dator med en visuell design som du finner attraktiva, och med ett tangentbord och styrplatta layout som du hittar effektiv. Vissa bärbara datorer har strukturerade styrplattor, medan andra använder mjuka sådana. Vissa använder fasade nycklar, medan andra använder ö-stil nycklar. Vissa bärbara tangentbord har ägnat numeriska tangentbord, medan andra inte gör det. Alla dessa faktorer kan vara fördelar eller nackdelar, beroende på arbetssätt. Om du kan testa en bärbar dator i en butik innan du köper den.

4 Välj en bärbar dator med högsta hastighet komponenter som du har råd. Från och med dagen för offentliggörandet, är Intel Core i7 den snabbaste processorn på marknaden. Core i5 och Core i3-processorer är också hög prestanda, medan andra processorer, såsom Intel Pentium och Intel Atom, tjäna lägre slutmarknader. En bärbar dator bör ha minst 2 GB RAM. Det är också bra att köpa en bärbar dator med en större hårddisk än du tror du behöver, eftersom konsumenterna tenderar att ställa högre krav lagrings på sina datorer över tiden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com