Hur gör jag bli av med ett virus som min Anti-Virus kan inte hitta?

August 16

Hur gör jag bli av med ett virus som min Anti-Virus kan inte hitta?


Antivirusprogram som inte uppdateras regelbundet kan missa ett virus på din dator. Schemalägg antivirusprogrammet uppdateras automatiskt skanna din dator, och rengör datorns cache och temporära filer på en regelbunden basis för att undvika infektion. Om datorn kraschar utan varning, det finns en stor chans virus lurar inuti.

Instruktioner

1 Uppdatera Windows innan du gör något annat. Om du använder en annan typ av operativsystem, hoppa över detta steg. Det kan finnas viktiga säkerhetskorrigeringar som du behöver att identifiera nya hot.

2 Installera en annan typ av antivirusprogram och kör en ny sökning. Tänk på detta som att få ett andra utlåtande från en läkare. Det skadar aldrig att ha två synpunkter vid detektering av en sjukdom, antingen fysiskt eller tekniskt. Ibland kan en annan version av antivirusprogram hittar vad en annan inte. Många olika program finns - såsom AVG, avast! och Avira AntiVir - för nedladdning (se Resurser).

3 Städa upp dina temporära filer genom att ta bort alla program du inte använder längre. Ett virus kan fästa på temporära filer och gömma sig på datorn. Därför, ta bort dem kan också ta bort viruset. Det finns program tillgängliga på Internet som du kan ladda ner för att påskynda denna process. Ett sådant program är Temp File Cleaner (TFC) vid Geekstogo.com.

4 Verifiera din antivirusprogram är uppdaterat.

5 Kör din nuvarande antivirusprogram igen efter rensningen. Bara har ett antivirusprogram på datorn på en gång. Om du har installerat en ny anti-virus program, ta bort det andra programmet. Kör sedan en fullständig genomsökning. Det här kan ta ett tag. När du är klar, spara en kopia av loggfilen om du behöver för att vidarebefordra denna information till en dator tekniker.

6 Starta om datorn. Stegen för avlägsnande kan variera beroende på vilken typ av virus på din dator. Det kan ta exekvera stegen mer än en gång, omstart, eller köra din anti-virus program och starta om flera gånger innan datorn är fri från virus. Anledningen till att detta kan vara nödvändigt är att virus döljer ofta registerfilerna och visas endast när datorn startas om.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com