Hur man manuellt ta bort ett program genom registret

August 18

Hur man manuellt ta bort ett program genom registret


Windows-registret är en databas som innehåller all nödvändig konfigurationsinformation för Windows operativsystem och program som du har installerat. Du kan normalt avinstallera och ta bort program från "Avinstallera eller ändra ett program" verktyg i kontrollpanelen. Om du har avsiktligt eller oavsiktligt raderade programmappen från hårddisken, avinstallera från Kontrollpanelen fungerar inte och information om programmet kommer att finnas kvar i registret. Du kan manuellt ta bort alla registernycklar i samband med programmet med Registereditorn.

Instruktioner

1 Tryck och håll "Windows" -tangenten och tryck på "R." Skriv "regedit" i "Open" textrutan och tryck på "Enter".

2 Klicka på "HKEY_CURRENT_USER" i panelen på vänster sida av Registereditorn. Klicka på "Redigera" och sedan "Sök".

3 Skriv in namnet på programmet i "Sök" textrutan. Klicka på kryssrutorna bredvid "Keys," värden "och" data ". Klicka på" Sök nästa. "

4 Tryck på "Delete" knappen för att radera nycklar som innehåller information om programmet du vill ta bort. Klicka på "F3" för att fortsätta att söka igenom registret.

5 Klicka på "File" och sedan "Exit" för att avsluta Registereditorn när du har tagit bort alla nycklar i samband med det program som du vill ta bort. Du kan också klicka på den röda "X" i övre högra hörnet av Registereditorn för att stänga den.

Tips

  • Om programmet är fortfarande på hårddisken efter att ta bort registernycklar i samband med det, kan du ta bort programfilen eller mappen som innehåller programmet.
  • Du bör vara försiktig när du tar bort nycklar från registret. Innan du ändrar, kan du säkerhetskopiera registret. Klicka på "File" och sedan "Export" och spara registret till en lätt att hitta plats som skrivbordet. Registerfil kan vara dubbelklickar och slås samman med den befintliga register om du har problem efter att ta bort registernycklar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2018 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com