Hur man installerar kabelmodem utan själv Installera diskar

January 11

Hur man installerar kabelmodem utan själv Installera diskar


Kabelmodem ger en snabb och effektiv metod för att ansluta till Internet. Tekniken använder samma ledningar som du använder för att titta på TV, så ger Internet som ett tillägg till TV-tjänster är lätt för kabelleverantörer. Kabel företag tillhandahåller tekniker för att installera och konfigurera dessa tjänster, men i många fall så länge du redan betalar för och ta emot en kabel-TV-paket, kan du lägga på ett kabelmodem efteråt, och betala för det också. De flesta kabelmodem komma med nytto skivor för att säkerställa att modemet själv fungerar, men du behöver inte nödvändigtvis att CD för att ansluta till din leverantör.

Instruktioner

1 Hur man installerar kabelmodem utan själv Installera diskar

En koaxial splitter alows kabelmodemet att rinna av samma uttag som TV

Placera modemet nära en kabel-TV-uttag eller tråd. Om du har bara ett enda utlopp, behöver du en koaxial splitter. Detta tar enda tråd och delar upp den i två anslutningar, som sedan kan användas av TV: n och kabelmodemet. Göra anslutningarna till kabelmodemet. Om du dela anslutningen Kontrollera att du fortfarande kan titta på TV. Anslut en Ethernet-kabel från modemet till datorn. Koppla in och slå på kabelmodemet. Vänta indikatorerna för ljus.

2 Starta upp datorn och få tillgång till webbläsare. Skriv in en webbadress. Chansen finns, du kommer inte att tas direkt till den webbplats som du ville, men kommer att omdirigeras till din kabel Internetleverantör självprovisione sida eller kontoinskrivnings plats. Du är nu i vad som kallas Walled Garden, eftersom varje webbplats du försöker komma åt kommer att landa dig på denna registreringssidan. Om du uppmanas att acceptera användarvillkoren, göra det.

3 Ange din kontoinformation på provisioneringssidan. Du kan också bli ombedd att tillhandahålla ett antal från kabelmodemet sig, känd som MAC-adress, som binder modemet till ditt konto. Inbetalnings webbplats bör tala om för dig var du hittar MAC-adressen. Modemet kan starta, och du kan behöva starta om datorn. Nu bör du vara online.

Tips

  • Om du har problem med självprovisione anläggningar, ring din kabelbolaget tekniska support. Du kommer bli ombedd att lämna personlig information, och ge företrädaren modemets MAC-adress. Efter det, kan hon skicka en "träff" till modemet. Det ska starta, och du bör vara online.
  • Kabelmodemet kan lämnas på. Om dess lamporna blinkar i fel ordning, eller de flesta av dem är av ringa din Internetleverantör så att de kan kontrollera provisioning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com